Recepty na vánoční vinné cukroví na jednom místě: Inspirujte se!

Milujete víno? Pak budete určitě překvapeni, pokud neznáte vínové cukroví. 

Ano, i taková varianta existuje. 

Je jednoduchá a velice chutná. 

Jaké víno do pečení použijete, je čistě na vaší fantazii. 

Výborné cukroví z vína


Pokud použijete víno červené nebo růžové, těsto se mírně zbarví. Ochutnejte tento recept na vínové cukroví s vábivou chutí.

INGREDIENCE

  • ¼ hrnku vína (bílého, červeného nebo růžového)
  • ¼ hrnku oleje
  • ¼ hrnku cukru
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky vanilky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¾ hrnku hladké mouky
  • ¾ hrnku polohrubé mouky

POSTUP

  • Všechny ingredience si smícháme dohromady. 
  • Z těsta tvarujeme kuličky a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. 
  • Poté sušenky zploštíme vidličkou. 
  • Pečeme na 180 °C 10-15 minut.
Cukroví z vína můžete udělat kdykoliv během roku jako chutné sušenky.
tasteofhome.com

Upečte si toto cukroví s vínem s videoreceptem:

Italian Wine Cookies (Simplest Recipe Ever, Vegan)

Italské sušenky s vínem 

Ciambelle al vino. Už jste o nich slyšeli?

INGREDIENCE

  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek olivového oleje
  • 1 hrnek bílého vína
  • 6 hrnků hladké mouky
  • 15 g prášku do pečiva
  • citronová kůra

POSTUP

  • Všechny suroviny si smícháme.
  • Z těsta si vyválíme hady, nakrájíme na kratší kousky a každý kousek zatočíme do tvaru kruhu.
  • Nakonec posypeme krystalovým cukrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. 
  • Pečeme 10-15 minut. 
Výtečné italské sušenky s vínem.
this-is-italy.com

Křehoučké vinné cukroví

Tento recept na cukroví z vína není potřeba nijak vylepšovat. Je jednoduchý, ale přesto výborný. 

INGREDIENCE

  • 300 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 7 lžic bílého vína nebo bílého vinného octa
  • vanilka
  • moučkový cukr na obalení

POSTUP

  • Všechny ingredience smícháme.
  • Pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme. 
  • Pečeme na 180 °C asi 10 minut. 
  • Necháme chvilku zchladit, a pak obalujeme v cukru moučce.
Jednoduché a křehké vínové cukroví,
zenyvmeste.sk

Vínové želé ze svařáku

Už jste měli želé s vánoční příchutí? Že ne? Zkuste si udělat toto voňavé cukroví ze svařeného vína.

INGREDIENCE

  • 600 g jablek
  • 300 g hrušek
  • 500 ml červeného vína
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 1 citron
  • 2 celé skořice
  • 1 lžíce mletého muškátového oříšku
  • 1 lžíce hřebíčků
  • 2 hvězdičky anýzu
  • 700 g cukru
  • 1 a ½ lžíce citrusového pektinu
  • 200 g cukru na obalení
  • rostlinný olej na potření

POSTUP

  • Nachystáme si hranatou misku ideálně o velikosti 20×20 cm, vyložíme ji potravinářskou fólií a potřeme olejem.
  • Jablka a hrušky si oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na větší kousky a dáme do hrnce. 
  • Přidáme k nim víno, pomerančový džus, šťávu z poloviny citronu a koření.
  • Dáme vařit na 30 minut. Po uplynutí této doby se ovoce bude rozpadat a tekutina se částečně zredukuje.
  • Vše přecedíme přes jemné sítko doplněné o buničinu. 
  • Následně do tekutiny přidáme zbytek šťávy z citronu, 3 lžíce cukru a pektin. 
  • Vaříme za stálého míchání asi 15 minut. 
  • Pak přidáme zbytek cukru a vaříme za stálého míchání, než se nám začne tvořit opravdu hustá hmota. 
  • Tu pak přelijeme do připravené misky a necháme 12 hodin tuhnout při pokojové teplotě. 
  • Poté můžeme pokrájet nahřátým nožem na zhruba 2cm kostičky a obalit v cukru.
Jedinečné vánoční bonbony s vínem, ovocem a kořeněnou chutí.
tasteofhome.com

Je pro vás recept vinné cukroví novinkou, nebo už jej nějakou dobu střežíte jako rodinný poklad? Jak se říká, v jednoduchosti je opravdu krása. Tentokrát to můžeme říci i o tomto výtečném cukroví s jemnou máslovou chutí. 

Přemýšlíte, jaké cukroví ještě na letošní Vánoce upéci? U nás naleznete spoustu inspirace. Zkuste třeba recepty na zdravé cukroví bez pečení

A zkoušeli jste už cukroví s pomerančem? A jestli naopak oceníte něco slaného, máme pár tipů na cukroví naslano.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.