Milujete víno? Pak budete určitě překvapeni, pokud neznáte vínové cukroví.
Ano, i taková varianta existuje.
Je jednoduchá a velice chutná.
Jaké víno do pečení použijete, je čistě na vaší fantazii.
Výborné cukroví z vína
Pokud použijete víno červené nebo růžové, těsto se mírně zbarví. Ochutnejte tento recept na vínové cukroví s vábivou chutí.
INGREDIENCE
- ¼ hrnku vína (bílého, červeného nebo růžového)
- ¼ hrnku oleje
- ¼ hrnku cukru
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky vanilky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ¾ hrnku hladké mouky
- ¾ hrnku polohrubé mouky
POSTUP
- Všechny ingredience si smícháme dohromady.
- Z těsta tvarujeme kuličky a skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Poté sušenky zploštíme vidličkou.
- Pečeme na 180 °C 10-15 minut.
Upečte si toto cukroví s vínem s videoreceptem:
Italské sušenky s vínem
Ciambelle al vino. Už jste o nich slyšeli?
INGREDIENCE
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek olivového oleje
- 1 hrnek bílého vína
- 6 hrnků hladké mouky
- 15 g prášku do pečiva
- citronová kůra
POSTUP
- Všechny suroviny si smícháme.
- Z těsta si vyválíme hady, nakrájíme na kratší kousky a každý kousek zatočíme do tvaru kruhu.
- Nakonec posypeme krystalovým cukrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
- Pečeme 10-15 minut.
Objevte další recepty
Křehoučké vinné cukroví
Tento recept na cukroví z vína není potřeba nijak vylepšovat. Je jednoduchý, ale přesto výborný.
INGREDIENCE
- 300 g hladké mouky
- 250 g másla
- 7 lžic bílého vína nebo bílého vinného octa
- vanilka
- moučkový cukr na obalení
POSTUP
- Všechny ingredience smícháme.
- Pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme.
- Pečeme na 180 °C asi 10 minut.
- Necháme chvilku zchladit, a pak obalujeme v cukru moučce.
Vínové želé ze svařáku
Už jste měli želé s vánoční příchutí? Že ne? Zkuste si udělat toto voňavé cukroví ze svařeného vína.
INGREDIENCE
- 600 g jablek
- 300 g hrušek
- 500 ml červeného vína
- 200 ml pomerančového džusu
- 1 citron
- 2 celé skořice
- 1 lžíce mletého muškátového oříšku
- 1 lžíce hřebíčků
- 2 hvězdičky anýzu
- 700 g cukru
- 1 a ½ lžíce citrusového pektinu
- 200 g cukru na obalení
- rostlinný olej na potření
POSTUP
- Nachystáme si hranatou misku ideálně o velikosti 20×20 cm, vyložíme ji potravinářskou fólií a potřeme olejem.
- Jablka a hrušky si oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na větší kousky a dáme do hrnce.
- Přidáme k nim víno, pomerančový džus, šťávu z poloviny citronu a koření.
- Dáme vařit na 30 minut. Po uplynutí této doby se ovoce bude rozpadat a tekutina se částečně zredukuje.
- Vše přecedíme přes jemné sítko doplněné o buničinu.
- Následně do tekutiny přidáme zbytek šťávy z citronu, 3 lžíce cukru a pektin.
- Vaříme za stálého míchání asi 15 minut.
- Pak přidáme zbytek cukru a vaříme za stálého míchání, než se nám začne tvořit opravdu hustá hmota.
- Tu pak přelijeme do připravené misky a necháme 12 hodin tuhnout při pokojové teplotě.
- Poté můžeme pokrájet nahřátým nožem na zhruba 2cm kostičky a obalit v cukru.
Je pro vás recept vinné cukroví novinkou, nebo už jej nějakou dobu střežíte jako rodinný poklad? Jak se říká, v jednoduchosti je opravdu krása. Tentokrát to můžeme říci i o tomto výtečném cukroví s jemnou máslovou chutí.
Přemýšlíte, jaké cukroví ještě na letošní Vánoce upéci? U nás naleznete spoustu inspirace. Zkuste třeba recepty na zdravé cukroví bez pečení.
A zkoušeli jste už cukroví s pomerančem? A jestli naopak oceníte něco slaného, máme pár tipů na cukroví naslano.