Výborné recepty na trubičky z listového těsta s lahodnými krémy? Vánoční recepty, které najdete jen u nás

Naše recepty na trubičky z listového těsta, které by vám neměly chybět na slavnostním stole.

Pochutnejte si na křehkém těstě a jemné krémové náplni na několik různých způsobů.

Jak trubičky správně namotat a jak si poradit když nemáte formičku?

To se dozvíte na konci článku.

Trubičky z listového těsta a čoko-vanilkovou náplní


Křehké, zlatohnědé listové těsto plněné sladkou náplní, tyto rohlíčky jsou rychlým a lahodným vánočním cukrovím. Vyberte si mezi variantami vanilkové a čokoládové náplně nebo si připravte obojí!

Co budeme potřebovat

  • 1 velké vejce
  • trochu vody
  • 2 pláty listového těsta
  • 250 g mascarpone
  • 90 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 480 ml husté smetany
  • 1 a 1/2 lžíce kakaového prášku

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C. Plechy vyložte pečicím papírem, dejte stranou.
  • Formičky na rolky lehce postříkejte sprejem nebo je pomažte máslem.
  • V malé misce rozšlehejte vejce a vodu, dejte stranou.
  • Vyválejte listové těsto a nakrájejte ho na 3 cm proužky.
  • Začněte na špičce jedné z formiček a začněte kolem ní omotávat proužek pečiva a lehce překryvy k sobě přitlačujte.
  • Potřete vajíčkem.
  • Pečte 14-16 minut do zlato hnědé.
  • Zatímco čekáte, až trubičky z listového těsta chladnou, připravte náplň.
  • Mascarpone vyšlehejte do hladka.
  • Po troškách přidávejte moučkový cukr a vmíchejte vanilku.
  • Pomalu přilévejte smetanu a šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky, asi 1 minutu.
  • Náplň rozdělte na polovinu a přidejte kakaový prášek a zamíchejte.
  • trubičky lehce poprašte moučkovým cukrem.
  • Na plnění trubiček použijte cukrářský sáček s otevřenou hvězdicovou špičkou.
  • Polovinu trubiček z listového těsta naplňte vanilkovým krémem a druhou polovinu čokoládovým krémem.

Nemáte potřebnou formičku? Pomozte si například těmito vykrajovátky a formičkami na rohlíčky. Které jsou ty nejlepší jsme pro vás zjistili v našich recenzích.

Křehké těsto naplněné vanilkovou náplní a čokoládovými lupínky.
Zdroj: bakerbynature.com

Plněné trubičky s máslovým krémem a ovocem

Tento recept na plněné trubičky z listového těsta jsou velmi snadným a oblíbeným cukrovím obzvlášť pokud máte rádi to plněné krémem. A jestli máte rádi cukroví s krémem, určitě si vychutnáte i tyto recepty.

Co budeme potřebovat

Na trubičky

  • 2 pláty listového těsta
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce mléka

Na krém

  • 250 g másla
  • 90 g cukru
  • 1 lžička práškové želatiny
  • 60 ml vody
  • 60 ml husté smetany

Na ozdobu

  • 60 g malinového džemu
  • maliny

Postup

  • Zahřejte troubu na 200 ºC. Formičky na trubičky dobře vymažeme máslem.
  • Plát rozváleného listového těsta poprašte 1 polévkovou lžící prosátého moučkového cukru a poté nakrájejte na proužky o tloušťce 1 cm.
  • Těsto obtočte kolem formiček tak, aby se mírně překrývalo.
  • Lehce potřete mlékem.
  • Pečte 10–15 minut.
  • Smíchejte práškovou želatinu s 60 ml vody, nechte 5 minut stát a poté jemně zahřejte, aby se rozpustila.
  • Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Máslo a cukr ušlehejte.
  • Velmi postupně přidávejte rozpuštěnou želatinovou směs.
  • Po zapracování postupně přidávejte smetanu.
  • Pomocí lžičky naneste malé množství džemu do spodu vychladlé trubičky z listového těsta.
  • Poté pomocí sáčku naplňte máslovým krémem.
  • Navrch dejte půlku maliny a trubičky poprašte moučkovým cukrem.
Nadýchané trubičky z křehkého těsta plněné krémem a malinami.
Zdroj: carlsbadcravings.com

Ruličky z domácího listového těsta a pudinku

Lahodné trubičky jsou plněné krémem s pomerančovým kořením a navrch ozdobené čokoládou. Nebo můžete použít i jiné polevy na cukroví, jaké jsou ty nejlepší se dozvíte na našem webu.

Co budeme potřebovat

Na trubičky

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 35 g másla (chlazeného, nakrájeného na malé kostičky)
  • 80 g másla (zmrazeného a nastrouhaného)
  • 1 vejce
  • moučkový cukr

Na náplň

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 35 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 15 g kukuřičné mouky
  • 15 g másla
  • 100 ml smetany
  • kůra z 1 pomeranče
  • 2 lžíce kandovaného zázvoru (velmi jemně nasekané)
  • 100 g hořké čokolády na ozdobu

Postup

  • Smíchejte mouky a sůl.
  • Konečky prstů vetřete na kostičky nakrájené vychlazené máslo, dokud směs nebude připomínat jemnou strouhanku.
  • Přidejte jen tolik vody – asi 4 nebo 5 polévkových lžic – aby se ingredience spojily a vytvořilo se těsto.
  • Těsto rozválejte na dlouhý obdélník. Na spodní dvě třetiny těsta rozetřete polovinu zmrzlého másla.
  • Sklopte horní třetinu těsta (tak, aby pokrývala polovinu zmrzlého másla) a přiklopte spodní třetinu. Otočte těsto o 90 stupňů.
  • Těsto opět vyválejte na obdélník, spodní dvě třetiny potřete zbylým máslem a přeložte jako předtím. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 20 minut chladit.
  • Na náplň nalijte mléko do hrnce, přiveďte k varu, poté stáhněte z plotny.
  • Ušlehejte cukr, žloutky a kukuřičnou mouku.
  • Za stálého šlehání nalijte trochu horkého mléka do vaječné směsi.
  • Všlehejte zbytek horkého mléka, dokud se dobře nespojí do pudinku, a poté směs vraťte do hrnce.
  • Na mírnou teplotu za stálého míchání vařte pudink, dokud nezhoustne a nedojde k varu.
  • Vmíchejte máslo, dokud se nerozpustí a důkladně se spojí.
  • Zakryjte pudink potravinářskou fólií a poté ochlaďte, dokud neztuhne.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Vychladlé těsto rozválejte a nakrájejte na 6 dlouhých proužků, každý o šířce 2 cm.
  • Začněte na špičatém konci formičky na trubičky a rolujte tak, aby se těsto lehce překrývalo.
  • Všechny trubičky potřete rozšlehaným vejcem a posypte moučkovým cukrem.
  • Ruličky pečte v troubě 15–20 minut.
  • Na dokončení náplně ušlehejte smetanu.
  • Ztuhlý pudink ušlehejte, aby mírně povolil, poté přidejte šlehačku, pomerančovou kůru a nasekaný zázvor.
  • Na ozdobu rozpusťte čokoládu a poté do ní ponořte široký konec každé trubičky.
  • Poté chlaďte 10 minut v mrazáku, dokud čokoláda neztuhne.
  • Nakonec trubičky z listového těsta pomocí cukrářského sáčku naplňte domácím pudinkem.
Sklenička naplněná dvěma trubičkami s krémem a čokoládou.
Zdroj. de-zoetekauw.nl

Jak narolovat trubičky na formičku?

K tomuto receptu na trubičky z listového těsta je důležité mít doma specifickou formičku a je třeba trochu šikovnosti, aby se vám povedlo těsto na ní narolovat. Jak na to vám ukážeme v tomto videu.

Italian Cream Filled Cannoncini (Horn) by Cooking with Manuela
Zdroj: Manuela Mazzocco

Součástí videa je celý recept na křehké rolky, ale pokud hledáte pouze návod na rolování, přepněte si na 1 minutu a 15 vteřin.

Čím formičky nahradit?

  1. Zkroucené hliníkové fólie: Vezměte kus hliníkové fólie a stočte ji do válcovitého tvaru. Ujistěte se, že je fólie dostatečně pevná a netrhá se.
  2. Dřevěné špejle: Vezměte dřevěné špejle a obalte kolem nich listové těsto. Ujistěte se, že těsto je pevně přilepené na špejli.
  3. Formička na cukroví: Pokud máte formičky ve tvaru oválu, můžete je použít jako náhradu. Stačí obalit listové těsto kolem formičky a péct podle instrukcí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.