Ty nejlepší recepty na křehké vánoční pusinky se skořicí na jednom místě. Který vyzkoušíte jako první?

Lehké, vzdušné, sladké tak akorát, rozplývající se na jazyku.

Ano, řeč je o sněhových pusinkách!

My pro vás dnes máme 5 vynikajících receptů na skořicové pusinky, které budou hitem vaší vánoční tabule.

Je libo variantu plněnou jablečným sněhem nebo snad raději verzi s praženými lískovými oříšky?

Ať už si vyberete jakkoli, rozhodně nebudete litovat!

Skořicové pusinky s ovocem

Luxusní pusinky ochucené mletou skořicí mají krásně bohatou, hřejivou chuť, tolik typickou pro vánoční časy. Můžete si je připravit v libovolné velikosti a ozdobit čerstvým ovocem dle chuti. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 325 g moučkového cukru
  • 5 bílků ze středně velkých vajec
  • 1 a ½ lžičky mleté skořice
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • libovolně pomeranče a bobulovité ovoce na ozdobu

Postup

  • Troubu předehřejte na 190 ºC a vyložte dva plechy pečícím papírem.
  • Nasypte cukr do hlubokého pekáčku a zahřívejte v troubě 10 minut. 
  • Vyjměte z trouby a snižte teplotu na 140 stupňů Celsia.
  • Šlehejte bílky na vysokou rychlost v míse stolního mixéru, dokud nebudou husté a pěnivé. 
  • Za stále běžícího mixéru přidávejte po jedné lžíci horký cukr a pokračujte ve šlehání po dobu 5-7 minut.
  • Jakmile přidáte všechen cukr, přidejte skořici a krátce prošlehejte. 
  • Směs by měla být hladká, lesklá a měla by mít dvojnásobný objem. 
  • Na každý plech naneste 6 – 8 kopečků pusinek a pečte 1 hodinu.
  • Pusinky jsou hotové, když jdou snadno zvednout z pečícího papíru. 
  • Před vyjmutím z trouby je nechte 30 minut vychladnout v troubě.
  • Hotové pusinky ozdobte lehce našlehanou smetanou, čerstvým ovocem dle výběr a špetkou skořice.
Sněhové pusinky ochucené mletou skořicí a ozdobené čerstvým ovocem.
www.carrotandcrumb.com

Chcete letos překvapit svou rodinu něčím novým na vánočním stole? Naservírujte jim bílkovou roládu podle jednoho z našich úžasných receptů!

Vánoční vanilkové pusinky se skořicí

Lehoučké, vzdušné a příjemně sladké. Přesně takové jsou tyto sněhové pusinky s vanilkou a skořicí. A jako bonus obsahují strašně málo kalorií!

Co budete potřebovat

  • 3 velké bílky, pokojové teploty
  • 3/4 šálku cukru
  • 1 vanilkový lusk (vyškrábejte semínka, budete je potřebovat)
  • velká špetka soli
  • velká špetka vinného kamene
  • 1/2 lžičky skořice

Postup

  • Předehřejte troubu na 95°C. 
  • Připravte si 2 plechy na pečení, které vyložte pečicím papírem.
  • Smíchejte bílky, cukr a semínka z vanilkového lusku v žáruvzdorné míse.
  • Postavte misku nad hrnec s vroucí vodou a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs nebude teplá (ne horká), asi tři minuty. 
  • Přidejte sůl, vinný kámen a skořici.
  • Šlehejte mixérem na středně vysoké otáčky, dokud se nevytvoří lesklé špičky.
  • To bude trvat 5-7 minut v závislosti na vašem mixéru.
  • Pusinkami naplňte cukrářský sáček (vybavený špičkou dle vašeho výběru – nebo můžete konec po naplnění odříznout). 
  • Pusinky nanášejte na plechy v kruhovém tvaru o průměru cca 5 cm.
  • Pusinky pečte asi 1 hodinu a 15 minut. 
  • Zvenku by měly být křupavé a uvnitř stále trochu měkké.
  • Nechte zcela vychladnout na mřížce.
  • Užijte si to!
Sněhové pusinky s vanilkou a skořicí na talířku.
www.rachelcooks.com

Čokoládovo-skořicové pusinky slepované jablečným sněhem

Pokud se chcete letos o Vánocích opravdu předvést, upečte své rodině tyto čokoládové pusinky se skořicí slepované luxusním jablečným sněhem a ozdobte je krásnými čokoládovými větvičkami. Už nebudou chtít nic jiného!

Co budete potřebovat

Na pusinky:

  • 80 g kokosového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 5 bílků
  • špetka vinného kamene
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g 65 – 70% hořké čokolády, nalámané na čtverečky
  • 1⁄2 lžičky mleté skořice

Na jablečný sníh:

  • 4 sladká jablka 
  • 1 a 1⁄2 lžíce moučkového cukru
  • pár kapek skořicového a jablečného extraktu skořice (volitelně)
  • 150 ml smetany ke šlehání

Postup

Pusinky:

  • 2 plechy vyložte pečicím papírem. 
  • Vezměte 2 malé misky.
  • Do první prosejte 45 g kokosového cukru a 1 lžičku skořice a do druhé zbývajících 35 g kokosového cukru, 1⁄2 lžičky skořice a všechen kakaový prášek.
  • Dejte stranou.
  • Předehřejte troubu na 110 stupňů Celsia.
  • Bílky dejte do velké mísy, přidejte špetku vinného kamene a šlehejte, dokud se nevytvoří špičky. 
  • Po troškách přidávejte moučkový cukr (před každým přidáním dobře prošlehejte) a šlehejte, dokud vám nevzniknou tuhé špičky.
  • Do každého rohu obou plechů naneste trochu vyšlehaných bílků a přiklopte pečícím papírem.
  • Velkou lžící opatrně vmíchejte do pusinek odloženou směs cukru a skořice.
  • Jemně vmíchejte také polovinu zbylého cukru se skořicí a kakaem a krouživými pohyby vytvořte mramorový efekt. 
  • Lžící naneste část pusinek na plech. 
  • Zbytek pusinek opatrně vmíchejte do zbylé směsi skořice a kakaa a naneste na plechy.
  • Pečte 1 hodinu, dokud pusinky nepůjdou lehce odlepit z plechu.
  • Nechte je na mřížce vychladit.
  • Mezitím si rozpusťte hořkou čokoládu spolu s půl lžičkou skořice v misce umístěné nad hrncem s vroucí vodou (dno misky se nesmí dotýkat vody).
  • Misku s rozpuštěnou čokoládou se skořicí vyndejte z hrnce a promíchejte.
  • Nechte 5–10 minut vychladnout. 
  • Na základ každé pusinky opatrně naneste trochu čokolády a rozetřete ji směrem ven k okrajům.
  • Pusinky dejte zpět na mřížku vypodloženou pečícím papírem a nechte čokoládu ztuhnout.
  • Po ztuhnutí skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 2 dny. 
  • Ze zbylé čokolády si můžete vyrobit čokoládové větvičky.

Čokoládové větvičky:

  • Chcete-li si vyrobit čokoládové větvičky, otočte plech na pracovní plochu dnem vzhůru a polijte zbylou čokoládou. 
  • Rozprostřete čokoládu tence až k okraji. 
  • Nechte ji jen lehce ztuhnout, nesmí být příliš tvrdá, jinak s ní nepůjde pracovat.
  • Chytněte plech pevně za okraj, aby se nesmýkal a čepelí velkého kuchařského nože pomalu a opatrně tvořte větvičky pojížděním po povrchu čokolády směrem k sobě. 
  • Čokoládové větvičky položte na plech a nechte ztuhnout.
  • Poté je uložte do vzduchotěsné nádoby.

Jablečný sníh:

  • Jablka oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a odstraňte jádřince.
  • Čtvrtky jablek nakrájejte na tenounké plátky a vložte je do hrnce spolu se 2 lžičkami vody, cukrem a extrakty, pokud používáte.
  • Vařte přikryté na mírném ohni 5–10 minut, dokud jablka nezměknou.
  • Hrnec položte do mísy nebo dřezu se studenou vodou, abyste urychlili proces chlazení.
  • Když jsou jablka studená, rozmixujte je na hladké pyré.
  • Nechte zcela vychladnout. 
  • Šlehejte smetanu, dokud nebude držet tvar. 
  • Smetanu vmíchejte do jablečného pyré a dejte do lednice, dokud nebudete sníh potřebovat.
  • Nakonec k sobě přilepte vždy dvě pusinky pomocí jablečného sněhu a ozdobte několika větvičkami čokolády.
  • Nechte si chutnat!
Čokoládové pusinky se skořicí slepované jablečným sněhem a ozdobené čokoládovými větvičkami. Vedle pusinek je mistička jablečného sněhu s nožem.
www.foodandtravel.com

Zajímá vás, jaké jsou nejprodávanější dárky tohoto roku? Přinášíme vám všechny letošní hity Vánoc přehledně a na jednom místě!

Vánoční pusinky s praženými lískovými oříšky

Křupavoučké pusinky se skořicí a praženými lískovými oříšky potěší celou vaši rodinu i přátele. Kdo by se nezamiloval do jemné textury pusinek, které se doslova rozplývají v ústech, příjemného doteku skořice a nasekaných lískových oříšků, které vše skvěle doplňují? Tak si je společně pojďme připravit!

Co budete potřebovat

  • 4 bílky, pokojové teploty
  • ¼ lžičky vinného kamene
  • ⅛ lžičky jemné soli
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku moučkového cukru
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • 1 šálek opražených lískových oříšků zbavených slupky a nasekaných na kousky o velikosti hrášku

Postup

Pražené lískové oříšky:

  • Nejprve si připravte lískové oříšky.
  • Předehřejte troubu na 175° C.
  • Lískové ořechy rozložte na plech a pečte 8–12 minut. 
  • Horké lískové ořechy opatrně přeneste na čistou kuchyňskou utěrku, přikryjte a nechte uležet, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat, asi 5 minut. 
  • To zabrání tomu, aby se ořechy dále pekly, připalovaly na plechu.
  • V kuchyňské utěrce se navíc spaří a slupka půjde krásně odloupnout.
  • Utěrkou přetřete povrch ořechů, abyste odstranili slupky.
  • Ne všechny slupky se odstraní, ale to nevadí.
  • Přeneste čisté ořechy na prkénko a nakrájejte na 0,6 cm kousky. 
  • Před použitím do pusinek nechte úplně vychladnout.

Pusinky:

  • Předehřejte troubu na 120°C. 
  • 2 plechy vyložte pečicím papírem. 
  • Připravte si cukrářský sáček s velkou hvězdicovou nebo kruhovou špičkou.
  • Ujistěte se, že je špička dostatečně velká, aby jí prošly nasekané ořechy.
  • Do čisté kovové mísy dejte bílky, vinný kámen a sůl a pomocí elektrického šlehače šlehejte směs na střední rychlost, nebudou bílky napěněné, asi 2 – 3 minuty.
  • Zvyšte rychlost na vysokou a pomalu přidávejte krystalový cukr (po 1 polévkové lžíci).
  • Šlehejte, dokud nejsou bílky tuhé a lesklé.
  • Vmíchejte vanilkový extrakt. 
  • Do směsi prosejte moučkový cukr a skořici.
  • Opatrně vmíchejte.
  • Nakonec vmíchejte nasekané lískové ořechy.
  • Bílkovou směs přendejte do připraveného cukrářského sáčku. S
  • Nanášejte pusinky na připravené plechy ve vzdálenosti cca 4 cm od sebe.
  • Pečte 1 hodinu, poté troubu vypněte a nechte pusinky v zavřené troubě vychladnout ještě 1 a ½ – 2 hodiny.
  • Dobrou chuť!
Rozpůlená pusinka se skořicí a praženými lískovými oříšky.
www.withspice.com

Sněhové pusinky plněné skořicovou šlehačkou

Lahodné pusinky s třtinovým cukrem plněné lehoučkým šlehačkovým krémem se skořicí a pokapané rozpuštěnou čokoládou si vás získají hned během prvního ochutnání. Nevěříte? Přesvědčte se sami! 

Co budete potřebovat

  • 2 vaječné bílky
  • 65 g světlého třtinového cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 50 g hořké čokolády, nasekané (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 110°C.
  • Velký plech vyložte pečícím papírem. 
  • Bílky šlehejte elektrickým šlehačem ve velké míse, dokud nejsou tuhé a mísu lze otočit dnem vzhůru, aniž by se bílky pohnuly.
  • V misce smíchejte 50 g třtinového cukru s moučkovým cukrem a poté postupně po lžičkách zašlehejte do bílků.
  • Pokračujte ve šlehání další 1–2 minuty, dokud nebude směs velmi hustá a lesklá.
  • Pomocí dvou dezertních lžiček nabírejte pusinky do úhledného oválu a opatrně je přenášejte na plech.
  • Pokračujte, dokud nebudete mít na plechu všechny pusinky.
  • Pusinky pečte 1 až 1 a ¼ hodiny, nebo dokud je nelze snadno sundat z pečícího papíru. 
  • Nechte vychladnout.
  • Smetanu ke šlehání nalijte do mísy, přidejte zbylý třtinový cukr a skořici a šlehejte, dokud se ve směsi nevytvoří jemné víry.
  • Pusinky pak touto šlehačkovou směsí slepujte k sobě.
  • Pokud používáte čokoládu, dejte ji do žáruvzdorné mísy nad hrnec s téměř vroucí vodou a míchejte, dokud se nerozpustí. 
  • Pusinky pokapejte čokoládou a můžete mlsat!
Pusinky s třtinovým cukrem plněné šlehačkovým krémem se skořicí a pokapané rozpuštěnou čokoládou na servírovacím tácu.
www.dairydiarychat.co.uk

Máme pro vás i 7 skvělých návodů na výrobu vánočních přání pro své nejbližší. A s námi to navíc bude úplná hračka!

A jak se vám naše dnešní recepty na vánoční skořicové pusinky líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.