Pátráte po těch nejlepších receptech na krémy ze Salka?
Hledáte něco jednoduchého, rychlého, ale zároveň velmi chutného?
Prozkoumejte následující postupy, které vám pomohou vytvořit ty nejlepší dobroty z kondenzovaného mléka!
Karamelový Salko krém
Karamelová hmota je známou přísadou do dortů a dezertů. Tento krém můžete použít také o Vánocích do cukroví.
Inspirujte se jednoduchým receptem!
Ingredience
- 2 šálky Salka
- 3/4 šálku bílého nebo třtinového cukru
- 1/2 kostky másla
- volitelná dochucovadla – např. vybraná semínka z vanilkového lusku nebo lžíce kakaa
- půl lžičky soli
Postup
- V hrnci nebo na pánvi utřete máslo s cukrem. Vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí v másle.
- Poté přilijte kondenzované mléko a vše společně promíchejte.
- Směs vařte asi 30 minut, nebo dokud nedosáhnete správné konzistence. Měla by být poměrně hustá, ale snadno roztíratelná.
- Po celou dobu musíte směs sledovat a poměrně často míchat. Tím zajistíte, že směs bude stejnorodá a nebude se připalovat.
- Pokud chcete krému dodat zvláštní chuť, můžeme do něj na samém konci vaření vmíchat kakao, vanilku nebo jiné přísady.
- Váš karamelový krém ze Salka je hotov!
Z karamelu můžete vytvořit nejen náplň, ale také polevu. Prozkoumejte polevy na vánoční cukroví, mezi kterými najdete i tu karamelovou.
Krém z kondenzovaného mléka a šlehačky bez másla
Hledáte recept na krém, kterým byste ozdobili svůj dezert nebo cukroví tak, aby působil vzdušně?
Vyzkoušejte recept na nadýchaný krém, který vypadá jako zasněžená krajina.
Ingredience
- 300 g Salka
- 300 g minimálně 20% smetany
- 1 g vanilinového cukru
- 1 lžička koňaku
Postup
- Šlehejte smetanu mixérem, ale opatrně, ne déle než 3 minuty – mohli byste šlehačku přešlehat a ona by nakonec nebyla nadýchaná, ale spíše tekutá.
- Poté, aniž byste přestali šlehat, přidejte po částech kondenzované mléko. Nakonec přisypte vanilku a přidejte brandy. Vše důkladně promíchejte.
- Někdy se může stát, že je krém ze Salka a smetany tekutý. V takovém případě můžete situaci vylepšit máslem. Vyšlehejte 200 g másla do svěží pěny a postupně do něj, po malých dávkách, přidávejte tekutou smetanu. Výsledkem je zakysaný krém z kondenzovaného mléka a másla, který lze použít i do jakýchkoli dezertů.
Krém ze Salka a másla
Vyzkoušejte tento lahodný a snadný máslový krém s kondenzovaným mlékem, kterým můžete například ozdobit sváteční dort, koláč nebo cupcaky.
Krém je velmi hutný, takže z něj můžete vytvořit tvary, jako jsou například květinky. Krém drží svůj tvar, i když není vychlazený.
Ingredience
- 200 g měkkého másla
- 200 g slazeného kondenzovaného mléka
- potravinářské barvivo (nepovinné)
Postup
- Měkké máslo (ale ne příliš měkké) utřete mixérem do světlé a nadýchané pěny. Šlehejte asi 7 minut.
- Přilijte kondenzované mléko a šlehejte ještě několik minut.
- Během šlehání přidejte potravinářské barvivo (není to povinné). Směs má lehce nažloutlou barvu, proto, pokud byste chtěli získat bílý krém, je nutné přidat bílé potravinářské barvivo.
- Hotovou směs použijte na omítání a zdobení dortů, koláčů nebo cupcakes.
Krém můžete použít také jako náplň do cukroví.
Objevte další recepty
Krém z kondenzovaného mléka a mascarpone
Tento lahodný a extrémně jednoduchý krém je zajímavý tím, že z něj můžete udělat dva krémy. Buďto slaďoučký vanilkový krém, nebo do něj můžete přidat kapičku brandy a dodat mu šmrnc. Recept s brandy ocení především muži nebo všichni, kteří nemají rádi až příliš sladké dobroty.
Ingredience
- 500 gramů mascarpone
- 400 g kondenzovaného mléka
Postup
- Lžící promíchejte mascarpone, postupně přidávejte kondenzované mléko a máte hotovo!
- Krém můžete použít i na nepečené tvarohové dorty, pokud do něj přidáte trochu želatiny pro stabilitu hmoty.
Rádi při vaření používáte mascarpone? Pak se podívejte také na recept na kuličky z lotus sušenek, do kterých můžete mascarpone přidat.
Tvarohový krém ze Salka
Tento recept je nejen oblíbeným u tvůrců dortů, ale také u všech, kteří milují tvaroh a jen tak si občas rádi pochutnají na sladké dobrotě.
Postupujte podle jednoduchého návodu a ohromte své hosty něčím jedinečným!
Ingredience
- 300 g tvarohu
- 150 g kondenzovaného mléka
- 200 ml 33% smetany
Postup
- Potřebné množství tvarohu vložte do hluboké nádoby a ponorným mixérem a rozmixujte do hladké konzistence.
- Otevřete plechovku kondenzovaného mléka. A postupně, doslova po lžících, přidávejte do tvarohu a nadále šlehejte ponorným mixérem do hladka.
- V samostatné hluboké nádobě vyšlehejte, pomocí mixéru, potřebné množství smetany do nadýchané hustoty a poté ji postupně přidávejte k dříve získané směsi.
- Důkladně promíchejte lžící nebo silikonovou stěrkou.
- Poté, pomocí mixéru, vyšlehejte do hladka.
- Nádobu s hotovým krémem z tvarohu, smetany a kondenzovaného mléka zakryjte potravinovou fólií, dejte do lednice, aby se zcela zchladil a stabilizoval, asi na hodinu a půl. Můžete použít dle libosti.
Pudinkový krém z kondenzovaného mléka
V případě, že milujete opravdu extra jemné krémy a zároveň máte oblibu v pudinku, můžete se nechat inspirovat receptem, který je chuťově nepřekonatelný.
Pusťte se do přípravy!
Ingredience
- 1 polévková lžíce kravského mléka
- 200 g kondenzovaného mléka
- 50 g másla
- 1 polévková lžíce cukru krystal
- 2 polévkové lžíce pšeničné mouky
Postup
- Do mléka přidejte cukr a mouku. Důkladně prošlehejte metličkou, dokud nezmizí hrudky.
- Mléko vložte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Během vaření mléko neustále míchejte, aby se nepřipálilo.
- Do horké mléčné směsi nalijte kondenzované mléko a přidejte změklé máslo. Šlehejte mixérem, dokud nebude směs měkká a vzdušná.
- Po vychladnutí je pudink z másla a kondenzovaného mléka hotový a lze jej použít na domácí dezert nebo si na něm pochutnat jen tak.
Milujete pudink? Pak si jej dopřejte o Vánocích v hojném množství. Prozkoumejte pudinkové vánoční cukroví!
Uvedené recepty na krémy ze Salka jsou jemné, nadýchané a chuťově naprosto ohromující.
Pokud hledáte jednoduché krémy, kterými byste mohli vyplnit nebo ozdobit cukroví, dorty, či nějaký dezert, jsou postupy na uvedených řádcích pro vás to pravé.