Už jste vyzkoušeli si upéct tuto delikatesu?
Naše recepty na košíčky Margot už na vás čekají.
Pojďte se s námi do nich pustit!
Jsou jednoduché a naprosto neodolatelné.
A nezapomeňte vyzkoušet i náš malý tip, který nejdete na konci článku.
Košíčky Margot s kokosem a malinovým džemem
Tyto košíčky s kokosovou a malinovou marmeládou a tyčinkou Margot si zamilujete nejen vy, ale každý komu tuto dobrotu naservírujete. Stejně jako tyto rohlíčky s kokosem!
Co budeme potřebovat
- 2 vejce
- 115 g cukru
- 60 g rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 180 g neslazeného, strouhaného kokosu
- malinový džem
- 1 tyčinka Margot
- listové těsto
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Rozválejte těsto na pomoučené ploše.
- Z těsta vykrájejte 24 koleček, které umístíte do formičky na košíčky nebo do muffinové formy.
- Rozklepněte vejce. Poté přidejte cukr, rozpuštěné máslo, vanilku a kokos.
- Přidejte nastrouhanou tyčinku Margot a promíchejte.
- Na dno každého košíčku přidejte trochu malinového džemu.
- Naplňte košíčky asi do 3/4 kokosovou náplní.
- Pečte asi 20 až 25 minut, dokud není vrch lehce dozlatova.
Čokoládové košíčky s Margot
Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potřebuje pouze 7 ingrediencí. Chuť je tak krémová a lahodná, že si nikdo neuvědomí, že tato dobrota je bezlepková a veganská.
Co budeme potřebovat
- 140 g celých mandlí
- 90 g mandlové mouky
- 2 lžíce čistého javorového sirupu
- 40 g kokosového oleje (rozpuštěného)
Na náplň a polevu
- 240 g hořkosladké čokolády (nahrubo nasekané)
- 100 g tyčinky Margot (nastrouhané)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 400 ml kokosového mléka
- hrst neslazeného kokosu, mandle, špetka mořské soli
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- V mixéru smíchejte mandle a mandlovou mouku, dokud nejsou mandle nasekané nahrubo.
- Přidejte javorový sirup a rozpuštěný kokosový olej.
- Mixujte, dokud se směs nespojí.
- Těsto vmačkejte do formiček na košíčky.
- Pečte 10–12 minut do světle zlatavé barvy.
- Při připravování náplně nechte mírně vychladnout.
- Do střední mísy přidejte nasekanou čokoládu a nastrouhanou tyčinku.
- Navrch přidejte javorový sirup.
- V malém hrnci na střední teplotu přiveďte k varu kokosové mléko.
- Jakmile se vaří, přidejte čokoládovou směs.
- Míchejte, dokud se úplně nespojí a nebude hladká.
- Nalijte náplň do korpusů na košíčky.
- Navrch dejte strouhaný kokos, plátky mandlí a mořskou sůl.
- Volně zakryjte a dejte do lednice na 3-4 hodiny.
- Po úplném ztuhnutí podávejte.
K Vánocům kokos neodmyslitelně patří, stejně jako sváteční výzdoba! Ty nejkrásnější vánoční vesničky najdete u nás v recenzi! Vylaďte si váš domov do posledního detailu.
Objevte další recepty
Tartaletky s margotkovým pudinkem
Pokud hledáte něco rychlejšího na přípravu, potom vyzkoušejte tyto jednoduché recepty na kuličky z kokosu, chutnají jako pravé Rafaelo.
Co budeme potřebovat
- 115 g strouhaného kokosu
- 2 velká vejce
- 100 g krystalového cukru
- 100 g nastrouhané tyčinky Margot
- 240 ml plnotučného mléka
- 75 g husté smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžičky muškátového oříšku
- listové těsto
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Na pomoučeném povrchu rozválejte těsto do kruhu a vykrájejte několik koleček, které budete vkládat do formiček na košíčky nebo do formy na muffiny.
- Lehce košíčky potřete máslem, zakryjte alobalem, naplňte sušenými fazolemi a pečte 30 minut.
- Opatrně odstraňte fólii a závaží a pokračujte v pečení, dalších 5–10 minut.
- Snižte teplotu v troubě na 165 °C a rozložte strouhaný kokos na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte za častého míchání, aby se nepřipálil, 5–10 minut, dokud nebude kokos světle zlatohnědý.
- Vyndejte a zvyšte teplotu trouby zpět na 180 °C.
- Ve střední misce šlehejte vejce a cukr, dokud se nespojí.
- Poté vmíchejte mléko, smetanu, vanilkový extrakt, sůl, nastrouhanou tyčinku a muškátový oříšek.
- Nakonec vmíchejte opečené kokosové lupínky.
- Náplň přidejte do korpusů a pečte 40–50 minut.
- Košíčky s Margot nechte vychladnout při pokojové teplotě po dobu 1 hodiny, poté dejte do lednice, aby cukroví ztuhlo.
Tip jak košíčky s tyčinkou Margot vyšperkovat
Chcete udělat vánoční cukroví o něco lepší a zajímavější? Přidejte do receptu na košíčky Margot trochu citrónové nebo pomerančové kůry!
Přidáním trochy této přísady dodá vašemu cukroví osvěžující a aromatickou chuť. Stačí jemně nastrouhat kůru z citrónu nebo pomeranče a přidat ji do náplně.
Příjemná vůně a chuť citrusové kůry se skvěle doplní s tradičními vánočními kořením.