Výborné recepty na silvestrovské jednohubky s lososem ve 4 variantách. Jakou letos vyzkoušíte?

Jednohubky s lososem jsou zdravé a chutné.

Vyzkoušejte letos na Silvestra tyto recepty na jednohubky s lososem.

Báječně si pochutnáte, a navíc se hodí k šampaňskému.

Celozrnné jednohubky s uzeným lososem


Dostali jste chuť udělat si na Silvestra zdravé jednohubky? Připravte si celozrnné jednohubky s lososem. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Počet ingrediencí si samozřejmě upravte podle toho, pro kolik lidí budete jednohubky chystat.

Ingredience:

  • 10 celozrnných rohlíků nebo baget
  • 2 avokáda
  • 200 g taveného sýru
  • 1 hořčice
  • 200 g uzeného lososa
  • na dochucení špetku soli, mletý pepř a pár kapek citronové šťávy

Postup receptu:

  1.  Nakrájejte si celozrnnou bagetu na kolečka.
  2. V misce si připravte pomazánku. Rozmačkejte vidličkou avokáda a tavený sýr. Dochuťte podle chuti.
  3. Pomazánkou potřete kolečka z celozrnné bagety.
  4. Na vrch každé jednohubky položte plátek lososa a jemně ho pokapejte citronovou šťávou.
Jednohubky s lososem ozdobené koprem
Zdroj: recepty.sk

Jednohubky z lososa jako lívanečky

Máte rádi lívance? Připravte si je místo pečiva jako podklad jednohubek s lososem. Poradíme vám, jak na to.

Co budete potřebovat na lívancové těsto?

  •  125 g celozrnné pohankové mouky
  • 1 vejce
  • 160 ml mléka
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 1 pytlíček třtinového cukru
  • 2 pytlíčky kypřícího prášku do pečiva
  • špetku soli

Co budete potřebovat na pomazánku?

  • 250 g sýru typu Gervais
  • 250 g uzeného lososa

Jak na to:

  1.  Do mléka zamíchejte vajíčko.
  2. Vedle v misce si vytvořte směs mouky, kypřícího prášku, cukru a soli.
  3. Smíchejte mléko se sypkým obsahem, a úplně nakonec vmíchejte téměř vychladlé rozpuštěné máslo.
  4. Těsto nechte v chladničce ustát asi půl hodinky.
  5. Rozpalte si pánev potřenou olejem. Na ní vytvářejte z těsta malé lívanečky.
  6. Hotové lívance ozdobte lžičkou taveného sýra a kouskem uzeného lososa.
Detailní pohled na jednohubku se smetanovou pomazánkou a plátkem lososa
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Lososové jednohubky s avokádem

Lososa můžete použít také jako chutnou ozdobu na jednohubky s avokádovou pomazánkou. Podívejte se, jak si je snadno připravíte doma.

Potřeby na těsto:

  •  350 g hladké mouky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • sůl (1 kávová lžička)
  • 200 ml vlažné vody
  • 2 polévkové lžíce oleje

Na pomazánku budete potřebovat:

  • 2 avokáda
  • 3 jarní cibulky
  • 1 polévkovou lžíci čerstvých bylinek
  • 4 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce medu
  • pár kapek citronové šťávy
  • špetku soli a špetku koření

Nezapomeňte si na ozdobení připravit: 

  • plátky uzeného lososa (cca 300 g)
  • trochu kopru

Jak postupovat při přípravě

  1.  Nejprve si připravte těsto. Smíchejte mouku s droždím a solí. Přidejte vodu, olej a vypracujte ručně těsto do hladka. 
  2. Vypracované těsto lehce poprašte moukou, přikryjte a nechte zhruba 45 minut kynout na teplém místě.
  3. Mezitím si připravte pomazánku. Oloupejte avokáda a nakrájejte je na malé kostičky. Vložte do misky. Přidejte na kolečka nakrájenou cibulku, hořici, med a pokapejte trochou citronové šťávy. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Pečlivě promíchejte.
  4. Až vám vykyne těsto, rozdělte si ho na válu na 10 dílů. Z každého dílu vytvarujte kuličku, položte ji na pečící papír na plech. 
  5. Připravené kuličky vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 35 minut. 
  6. Až upečené kuličky vychladnou, podélně je rozkrojte a nandejte na ně lžičkou pomazánku.
  7. Úplně na vršek ozdobte plátkem lososa a snítkou kopru.
Jednohubky s avokádovou pomazánkou a plátkem lososa
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Rychlé jednohubky s lososem a smetanovým sýrem

Tyto jednohubky vám nezaberou přípravou ani dvacet minut, přesto si na nich báječně pochutnáte. Skvěle se hodí k šampaňskému. Potěšte na Silvestra své chuťové buňky a připravte si tyto jednohubky na oslavu. 

Co budete potřebovat?

  • 1 balíček žitných křupavých chlebů
  • vaničku smetanového sýra
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 2 citrony (bude potřeba šťáva a kůra z 1,5 citronu)
  • 1 velký svazek kopru (část nasekáte na drobno, část snítek si nechte na ozdobení)
  • mletý černý pepř na dochucení, případně sůl (dle vlastní chuti)
  • 200 g uzeného lososa

Postup přípravy jednohubek:

  1.  Smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, nasekaný kopr, citronovou šťávu a polovinu kůry. Dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  2. Křupavé chleby si rozprostřete na talíř nebo podnos. 
  3. Na každý položte trochu pomazánky.
  4. Plátky uzeného lososa nakrájejte na proužky, srolujte je a položte na jednohubky.
  5. Můžete dotvarovat vidličkou nebo dozdobit snítkou kopru či pramínky citronové kůry. 
Jednohubky s pomazánkou a plátkem lososa
Zdroj: redonline.co.uk

Nezůstávejte pouze u lososa. Určitě vám přijdou k chuti také recepty na pomazánky na chlebíčky nebo jednohubky.

Jednohubky s lososovou pomazánkou

Jestli se vám nechce jednohubky pracně zdobit, ale máte chuť na lososa, udělejte si lososovou pomazánku. Jednohubky s pomazánkou jsou velmi chutné a jejich příprava není náročná. Pojďte se podívat, jak na to.

Potřeby:

  • smetanový sýr
  • uzený losos
  • krájená zelená cibule
  • 1 ½ lžičky nasekaného čerstvého kopru
  • ¼ hrnku smetany ke šlehání
  • 3 kapky worcesterové omáčky
  • 3 kapky feferonkové omáčky
  • trochu citronové šťávy

Postup:

  1. Nejlépe v kuchyňském robotu rozmíchejte smetanový sýr do měkka.
  2. Přidejte lososa, cibulku, smetanu, worcesterovou omáčku, feferonkovou omáčku a citronovou šťávu.
  3. Znovu pečlivě promíchejte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence.
Bílá miska s hotovou lososovou pomazánkou posypaná nasekaným koprem
Zdroj: allrecipes.com

Máte už vymyšlené, jaké připravíte jednohubky na silvestrovskou oslavu? Pokud ano, zbývá vám už jen vymyslet přání pro přátele a blízké k novému roku. A protože Silvestr je hlavně o zábavě a smíchu, zkuste je pobavit některým z vtipných přání k novému roku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.