Naše recepty na celerové pomazánky s u nás můžete vychutnat na několik způsobů.
Je jednoduchá, chutná a skvěle se hodí na chlebíčky k Vánocům i Silvestru.
Ochutnejte sami a oživte vaší sváteční tabuli.
Celerová pomazánka s mrkví
Tato čerstvá a snadná vegetariánská pomazánka je ideální na chlebíčky! Z pouhých 4 ingrediencí si ji zvládnete připravit během chvilky. Křupavá mrkev, křupavý celer, zelená cibulka a smetanový sýr to je kombinace, které nelze odolat za žádných okolností.
Co budeme potřebovat
- 250 g krémového sýra Philadelphia
- 80 g nastrouhané mrkve
- 60 g celeru nakrájeného na kostičky
- 40 g jarní cibulky (najemno nakrájená)
Postup
- Do misky procesoru přidejte celer a mrkev.
- Pulsujte, aby vše bylo najemno nasekané.
- Směs přidejte k sýru a přidejte cibulku.
- Míchejte, dokud se dobře nepromísí.
Vánoční ani silvestrovské oslavy se neobejdou bez tematické dekorace. Vyberte si ty nejlepší a nejkrásnější v naší recenzi na LED rampouchy.
Krémová pomazánka se sýrem a celerem
Snadná celerová pomazánka, která se hodí na svačinu, předkrm nebo i malé sváteční pohoštění v podobě chlebíčků. Vše je hotové během chvilky.
Co budeme potřebovat
- 80 g řapíkatého celeru
- 250 g slaniny (nakrájené na malé kostičky)
- 250 g smetanového sýra
- 120 g nastrouhaného čedaru
- 1 lžíce sušené cibule
- 2 jarní cibulky (nakrájené na tenké plátky)
Postup
- Řapíkatý celer rozmixujte nadrobno v kuchyňském mixéru.
- Osmažte slaninu, dokud nebude křupavá, asi 15 minut.
- Do střední mísy dejte smetanový sýr, slaninu, čedaru, sušenou cibuli a jarní cibulku.
- Míchejte, dokud se ingredience nespojí.
- Chlaďte dokud pomazánku nenamažete na chlebíčky.
Hledáte-li další nápady na silvestrovské pomazánky inspirujte se těmi našimi! Máme jich pro vás rovnou šest různých druhů!
Pikantní pomazánka z celeru a jablka
Vychutnejte si recept na pikantní celerovou pomazánku s jablkem, jako ještě nikdy předtím.
Co budeme potřebovat
- lžička kari prášku
- 250 g taveného sýra
- lžíce podmáslí
- 2 stonky celeru
- 1/2 malého jablka
- špetka soli
- špetka papriky
Postup
- Smíchejte kari se 2 lžícemi teplé vody. Smíchejte se smetanovým sýrem a míchejte, dokud nebude směs krémová.
- Celer nakrájejte nadrobno.
- Jablko nakrájejte nadrobno.
- Smíchejte smetanový kari sýr s jablkem, celerem nakrájeným na kostičky.
- Pokud je celerová pomazánka příliš hustá, přidejte 1-2 lžíce vody a míchejte, dokud nebude krémová.
- Dochuťte solí a pepřem.
Objevte další recepty
Celerová pomazánka na chlebíčky
Tyto slavnostní chlebíčky s pomazánkou z celeru nejsou drahé ani náročné na přípravu, ale jsou jednoduše vynikající.
Co budeme potřebovat
- Máslo
- 125 g smetanového modrého sýra (nakrájený nadrobno)
- 80 g celeru (nakrájený na tenké plátky)
- 2 jarní cibulky (nakrájené na tenké plátky)
- 250 g smetanového sýra
- 1 velký stroužek česneku
- Extra panenský olivový olej
- Citronová šťáva
- Sůl
- Špetka mletého pepře
Postup
- Každý kousek veky namažte máslem.
- V malé misce smíchejte celer a jarní cibulku. Do celerové směsi prolisujte česnek.
- Přidejte smetanový sýr, rozdrobený modrý sýr, citronovou šťávu a sůl a velmi dobře promíchejte.
- Na chlebíčky s máslem natřete celerovou pomazánku s modrým sýrem.
Tvarohová pomazánka s řapíkatým celerem
Smetanová celerová pomazánka je lahodná příloha z vařeného celeru k lahodným vánočním chlebíčkům. Tento recept se tradičně podává na mnoha amišských svatbách.
Co budeme potřebovat
- 1 řapíkatý celer (nadrobno nakrájený)
- 1/2 lžičky soli
- 60 ml vody
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1 1/2 lžičky bílého octu
- 20 g másla
- 100 g tvarohu
Postup
- Celer nakrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte prvních šest ingrediencí ve středně velkém hrnci a přiveďte k varu.
- Přikryjte a vařte celer na středně mírnou teplotu do měkka, asi 45 – 55 minut.
- Celer nechte vychladnout.
- Tvaroh přidejte do uvařené celerové směsi.
- Zamíchejte a roztírejte na chlebíčky.
Jestli patříte mezi milovníky celeru nesmí vám uniknout naše celerové jednohubky, které vás také chuťově uchvátí.
Čím ozdobit celerovou pomazánku?
Pro zdobení pomazánky můžete použít tenké plátky čerstvého celeru. Přidejte je na vrch pomazánky nebo je uspořádejte po obvodu talíře.
Pomazánku můžete posypat i čerstvými bylinkami, jako je petržel, koriandr nebo bazalka.
Pokud si připravujete pomazánku z celeru a sýru můžete ji ozdobit tenkými plátky stejného sýra, který používáte.
Přidejte na vrch pomazánky několik celých ořechů nebo semínek, jako jsou například pražená slunečnicová semínka nebo piniové oříšky.
Pokrájené plátky červené nebo žluté papriky, nebo malé rajčátka mohou sloužit jako dekorace pro celerovou pomazánku.