Jaké budou letos adventní trhy v Ženevě? Program a důležité informace na jednom místě

Chystáte se na adventní návštěvu Francie?

Pokud jedete autem, určitě se cestou zastavte ve švýcarském městě na břehu malebného jezera.

Vánoční trhy v Ženevě jsou jedinečným zážitkem.

Co vše tu na vás bude čekat?

Adventní trhy Ženeva

Celé město Ženeva se v předvánoční období třpytí vánočními světly a slavnostní atmosféra je nezapomenutelná. Rušno je zejména na náměstí Place de la Fusterie, které se nachází mezi starým městem a novou částí města, jež se svažuje k jezeru a v dálce se tyčí zasněžené hory,

Jednou z nejdůležitějších akcí je ženevský vánoční trh Noël au Quai. Zatímco minulosti se tento tradiční jarmark konal v Parc des Bastions a v Jardin Anglais, nyní září na nábřeží Quai du Mont-Blanc.

Návštěvníky láká na obrovskou nabídku řemeslných výrobků, které se mohou stát zajímavý vánočním dárkem, a také na vánoční pochutiny a bohatý zábavní program pro děti.

Vánoční trhy na Quai du Mont-Blanc

Kdy a kde se vše uskuteční?

21.11.2024 – 24.12.2024

Pondělí až středa 12.00 – 21.00, čtvrtek 12.00 – 22.00, pátek 12.00 – 23.00, sobota 11.00 – 23.00, neděle 11.00 – 21.00

Na co se můžete těšit?

  • magická atmosféra
  • množství stánků
  • dětská vesnička
  • vánoční hospoda
  • fondue

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Program ženevského adventního jarmarku

Vánoční trhy v Ženevě se konají v jedinečném prostředí na nábřeží Ženevského jezera, které září tisíci světel a naskýtá se z něj krásný výhled na slavný vodotrysk.

Dřevěné chatičky nabídnou pestrou paletu vánočních dekorací a výrobků od místních řemeslníků a designérů a samozřejmě také vánoční pochutiny, včetně svařeného vína nebo oblíbeného raclette. Milovnící tradičního švýcarského pokrmu z roztaveného sýra si jistě nenechají ujít Chalet à Fondue.

Vánoční Ženeva.
zdroj: noel-au-quai.ch

Součástí ženevského vánočního jarmarku bude i dětská vesnička, ve které najdete rozmanité historické kolotoče a také dětskou jurtu. Těšit se můžete na množství rozmanitých akcí pro nejmenší návštěvníky.

Rodiče si zatím mohou dát zimní aperitiv ve vánoční hospodě. Chybět samozřejmě nebude ani Santa Claus a další doprovodný program včetně hudebních vystoupení. Mimořádná otevírací doba adventních trhů v Ženevě:

  • 21. listopadu 17:00 – 22:00
  • 24. prosince 12:00 – 16:00

Atmosféru ženevského vánočního jarmarku vám poodhalí následující video.

Geneva Christmas Market 🎄 The MOST BEAUTIFUL Christmas Markets in Switzerland

Zajímavá místa v Ženevě

Ženeva, po Curychu druhé nejlidnatější město Švýcarska, je ve světě známá pod mnoha různými jmény. Pro mnohé je „městem míru“, protože zde sídlí některé z nejdůležitějších mezinárodních institucí, jako je OSN, WHO či Červený kříž.

Kromě toho je významným finančním centrem a v neposlední řadě je také městem s kulturním a historickým dědictvím. Udělejte si v rámci vaší návštěvy ženevských vánočních trhů čas na procházku.

La Vieille Ville

La Vieille Ville, což doslova znamená „staré město“, je nejstarší částí Ženevy a nachází se na vrcholu kopce na levém břehu jezera. Jeho centrem je Place du Borg-de-Four, středověké náměstí s kašnou z 18. století, četnými kavárnami a restauracemi.

Na tomto náměstí najdete také radnici, kde byla v roce 1864 podepsána slavná Ženevská smlouva, která Červenému kříži udělila status humanitární organizace. Další slavnou památkou je Maison Tavel, jeden z nejstarších ženevských domů, který je dokladem středověké architektury.

Nedaleko radnice se nachází Promenade de la Treille, na níž se nachází 120 metrů dlouhá dřevěná lavička, která je nejdelší lavičkou na světě.

Vodotrysk v Ženevě.
zdroj: geneve.com

Jet d’Eau

Jet d’Eau je nejvyšším vodotryskem v Evropě. Jeho vodní proud stoupá do výšky 140 metrů rychlostí 200 km za hodinu s průtokem 500 litrů vody za sekundu.

Vodotrysk je vidět z celého města a byl vytvořen za účelem snížení tlaku vody po výstavbě vodní elektrárny nedaleko města. Byl několikrát přemístěn a své konečné umístění našel v roce 1891.

Katedrála svatého Petra

Katedrála se tyčí na vrcholu schodiště na nejvyšším místě starého města a je dominantou Ženevy od roku 1160. Mohutná stavba byla několikrát přestavěna a stojí na pozůstatcích již dříve existujících náboženských objektů. Sklepení skrývá jedno z největších archeologických dědictví z římské doby v Evropě.

Zajímavostí je, že až do roku 1535 byla katedrála katolickým kostelem. Protestantská reformace ji pak zbavila ikon v souladu s kalvinismem. Dnes je zde k vidění prostá dřevěná židle, ze které Jan Kalvín, jeden z hlavních představitelů reformace, 23 let četl a komentoval Písmo svaté.

Z Ženevy je to jen kousek do Francie. Objevte, jak vypadají vánoční trhy v Lyonu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.