Jaké budou letos adventní trhy v Lucernu? Program a důležité informace na jednom místě

Láká vás adventní výlet do Švýcarska? 

Vánoční trhy v Lucernu budou velkolepé. 

Prozradíme vám, kdy a kde se budou konat a jaký program město chystá.

Adventní trhy Lucern

Lucern je jedním z nejkrásnějších měst Švýcarska, ať už ho navštívíte v jakémkoli ročním období. V době Vánoc ale získává ještě magičtější ráz, a to díky slavnostnímu osvětlení a různým malým i velkým vánočním trhům, které se objevují po celém městě.

Vánoční trhy v centru města

Kdy a kde se vše uskuteční?

5.12.2024 – 22.12.2024

Otevírací doba je uvedena u jednotlivých trhů.

Na co se můžete těšit?

  • podmanivá atmosféra
  • množství stánků
  • obrovský adventní věnec
  • vánoční pochutiny

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Program lucernského adventního jarmarku

Vánoční atmosféru najdete hned na několika místech v centru města, přičemž každé z nich má svůj osobitý charakter.

Lozärner Wiehnachtsmärt

Nejoblíbenější tradiční vánoční trh v Lucernu se každoročně koná na náměstí Franziskanerplatz. Lozärner Wiehnachtsmärt je plný vyzdobených dřevěných chaloupek, kde se prodávají nejrůznější dárky, řemeslné výrobky a tradiční pochoutky.

Na kašně, takříkajíc jako značka jarmarku, září největší adventní věnec ve středním Švýcarsku o průměru více než tři metry, ozdobený stovkami ozdob a obrovskými svíčkami.

Trh se bude konat od 5. prosince 2024 do 22. prosince 2024, stánky jsou otevřeny každý den od 11.00 do 20.00, stánky s potravinami do 21.00.

Adventní věnec v Luzernu.
zdroj: weihnachtsmarkt-luzern.com

Luzerner Handwerksmarkt

Tento adventní jarmark se koná na náměstí Weinmarkt ve starém městě Lucernu a představuje ručně vyráběné výrobky místních řemeslníků. Probíhá sice po celý rok, ale vánoční edice trhu je mimořádně výjimečná díky množství krásných svátečních dekorací, které se mohou stát originálním vánočním dárkem.

Navštívit ho můžete o adventních víkendech 7. a 8. prosince 2024, 14. a 15. prosince, 21. a 22. prosince, a to vždy v sobotu od 8.00 do 17.00 a v neděli od 10.00 do 18.00.

Rudolfs Weihnacht

V Inseli Parku najdete další z oblíbených adventních trhů v Lucernu – Rudolfs Weihnacht, který se skládá z útulných dřevěných chatek, které nabízejí ručně vyráběné dárky a také chutné dobroty.

Návštěvníci jistě ocení také chatu s fondue, zimní bar a speciální jurtu pro děti. Navštívit jej můžete od 16. listopadu 2024 do 23. prosince 2024. Od pondělí do soboty je otevřeno od 10.00 do 22.00, v neděli do 20.00.

Atmosféru lucernských vánočních trhů vám přiblíží následující video.

Christmas in Switzerland 🇨🇭 Lucerne Christmas Markets 2023 Walking Tour [4K] With captions

Schweizerhof

V neposlední řadě stojí za zmínku, že jeden z nejluxusnějších hotelů ve městě každoročně pořádá vlastní vánoční trh. Hotel Schweizerhof hostí více než více než 70 stánků s rozmanitým zbožím.

I když se koná jen v několika vybraných termínech, letos ve dnech 24. listopadu 2024, 1. prosince 2024 a 8. prosince 2024 od 10:00 do 18:30, rozhodně stojí za návštěvu, i kdyby jen proto, abyste si prohlédli nádherné prostory tohoto pětihvězdičkového hotelu s více než 150letou tradicí.

Zajímavá místa v Lucernu

Lucern patří mezi nejkrásnější města nejen ve Švýcarsku, ale v celé v Evropě. Toto malebné město se středověkým centrem v sobě zahrnuje mnoho zajímavostí. Vánoční trhy v Lucernu se tak vyplatí spojit s procházkou a vychutnat si veškerou jeho atmosféru a kouzlo.

Kapličkový most v Luzernu.
zdroj: sueddeutsche.de

Kapellbrücke

Nejznámější lucernskou památkou je bezpochyby Kapličkový most ze 14. století. Byl postaven pro spojení starého města na severním břehu s novou osadou na jižním břehu řeky Reuss. Proslulé jsou jeho obrazy, které zobrazují některé z nejdůležitějších událostí švýcarské historie.

Tento jedinečný symbol Lucernu je a zároveň nejstarším krytým dřevěným mostem v Evropě. Přestože je vodárenská věž původní, některé části střechy byly přestavěny, protože byly bohužel zničeny při požáru v roce 1993, který část mostu zachvátil. Most měří 170 m a je určen pouze pro pěší.

Museggtürme

Museggské věže, které byly postaveny v letech 1350 až 1408 na obranu města, se nacházejí na kopci nad městem. V současnosti jsou veřejnosti přístupné pouze tři z devíti věží, ze kterých se naskýtá jeden z nejpůsobivějších výhledů na Lucern.

I v nedalekém Curychu na vás čeká spousta jarmarků. Zjistěte více o tom, jak vypadají curyšské vánoční trhy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.