Jaké budou letos adventní trhy v Tampere? Program a důležité informace na jednom místě

Tampere je staré a idylické město v centrální části jižního Finska.

Jeho obyvatelé dodnes rádi oživují pravého ducha Vánoc.

Vánoční trhy v Tampere rozhodně stojí za návštěvu.

Co vše tu na vás bude čekat?

Adventní trhy Tampere

Vánoční trhy v Tampere, které se konají na centrálním náměstí, návštěvníkům nabízejí kombinaci umění, řemesel a pochutin. Jejich součástí je též spoustu zábavy, včetně koncertů, divadelních představení, ukázek lidových řemesel a samozřejmě každodenních návštěv Santa Clause. Další krásný jarmark najdete v historických stájích a dvoře v tovární oblasti Finlayson.

Vánoční trhy na Keskustori

Kdy a kde se vše uskuteční?

30.11.2024 – 22.12.2024

Každý den 11.00 – 19.00

Na co se můžete těšit?

  • řemeslné výrobky
  • tradiční pochoutky
  • hudební vystoupení

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Program tamperského adventního jarmarku

Každý rok v prosinci se náměstí Keskustori proměňuje v půvabnou vánoční vesničku plnou voňavých a jedinečných výtvorů řemeslníků – Tampereen Joulutorilla.

Trh nabízí nejen pohlcující a autentickou vánoční atmosféru, ale též bohatý doprovodný program, který zahrnuje hudební či divadelní vystoupení. Rozmanité řemeslné výrobky, například hračky, šperky či dekorace, se mohou stát výjimečným vánočním dárkem.

Pohled na tamperské trhy.
zdroj: tampereenjoulutori.fi

Tyto adventní trhy v Tampere jsou pro návštěvníky rovněž jedinečným smyslovým požitkem, neboť zde obchodníci finského i německého původu svými výrobky dokonale oživují vůně, chutě a atmosféru Vánoc.

K nejoblíbenějším pochutinám, které si zde můžete dopřát, patří různé horké vánoční nápoje, které nejen skvěle chutnají, ale také zahřejí. Atmosféru trhů vám přiblíží následující video.

Tampere Christmas Market 2023 (Tampereen Joulutori 2023)

Adventní trhy v Tallipiha

Kdy a kde se vše uskuteční?

16.11.2024 – 23.12.2024

Každý den 11.00 – 18.00

Na co se můžete těšit?

  • kouzelná atmosféra
  • řemeslné výrobky
  • vánoční pochoutky

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.

Program tamperského vánočního jarmarku

Druhé vánoční trhy v Tampere, které rozhodně stojí za návštěvu, se konají v jedinečném prostředí bývalých stájí z 19. století, které patřily průmyslnické rodině von Nottbeck a byly v minulosti součástí textilní továrny Finlayson.

Dnes je celý areál volně přístupnou památkou s obchůdky s řemeslnými výrobky, kavárnou a zároveň se tu konají nejrůznější akce. Jednou z nich jsou právě vánoční trhy, které se konají na dvoře i v prostorách staré konírny a kde si mohou návštěvníci zakoupit rozmanité řemeslné výrobky a sladké i slané pochutiny. Pro děti bude přichystán zábavní program, jehož součástí budou i živá zvířátka a setkání se Santa Clausem.

Adventní jarmark v bývalých stájích.
zdroj: tallipiha.fi

Zajímavá místa v Tampere

Tampere, třetí největší město Finska, se nachází v srdci finské jezerní oblasti a je městem, kterému se podařilo harmonicky spojit průmyslovou minulost s okolní přírodou. Při procházce ulicemi centra budete překvapeni, jak dobře bývalé továrny z červených cihel, které dnes slouží jako podniky, dokonale splývají s krajinou jezer a lesů a vytvářejí překvapivě útulnou atmosféru.

Tamperská katedrála

Místní katedrála, která se nachází ve čtvrti Kyttälä, je jedním z nejpozoruhodnějších příkladů architektury ve stylu finského romantismu. Stavbu z modrošedé žuly navrhl Lars Sonck a její výstavba byla dokončena v roce 1907.

Kostel je známý především díky freskám, které v letech 1905-1906 namaloval symbolistický umělec Hugo Simberg a které vyvolaly mnoho negativní kritiky. Zejména malba v nejvyšší části stropu, zobrazující okřídleného hada na červeném pozadí, byla považována za kontroverzní a vykládána jako symbol hříchu a zkaženosti.

Katedrála v Tampere.
zdroj: spottinghistory.com

Komplex muzeí Vapriikki

Areál, který v sobě sdružuje několik muzeí, sídlí v bývalém průmyslovém komplexu Tampella, významného textilního výrobce 20. století. V bývalých průmyslových budovách se kromě různých dočasných výstav nachází sedm různých muzeí – Přírodovědné muzeum Tampere, Muzeum médií Rupriikki, Muzeum finských her, Muzeum finského ledního hokeje, Poštovní muzeum, Muzeum panenek a šatů a Regionální muzeum Pirkanmaa.

Finsko bylo po několik staletí součástí Švédska. Objevte též švédský advent a navštivte i vánoční trhy ve Stockholmu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.