Jaké budou letos adventní trhy v Turku? Program a důležité informace na jednom místě

Turku rozhodně není první město, které vás napadne, když se řekne Finsko.

Město na jihozápadě země je turisty stále velmi podceňované.

Objevte ho v rámci návštěvy vánočních trhů v Turku.

Budete překvapení, co vše vám může nabídnout.

Adventní trhy Turku

Nejstarší finské město zahajuje vánoční sezónu tradičním vyhlášením vánočního míru. Poselství, které zaznívá z balkonu zdejšího zámečku Brinkkala, vyzývá k harmonii a laskavosti a obyvatelé Turku si jeho ducha berou opravdu k srdci.

U katedrály se rozsvítí obří smrk a oficiální vánoční ulice města, Yliopistonkatu, se rozzáří tisíci světel. Hlavní vánoční trhy v Turku probíhají v centru města, především na náměstí Vanha Suurtori.

Vánoční trhy na Vanha Suurtori

Kdy a kde se vše uskuteční?

23.11.2024 – 24.11.2024, 30.11.2024 – 1.12.2024, 7.12.2024 – 8.12.2024, 14.12.2024 – 15.12.2024

Každý den 11.00 – 17.00

Na co se můžete těšit?

  • působivá atmosféra
  • řemeslné výrobky
  • tradiční pochoutky

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Program adventního jarmarku v Turku

Největší vánoční trhy v Turku najdete během čtyř adventních víkendů na centrálním náměstí Vanha Suurtori. Těšit se můžete na kvalitní řemeslné výrobky, vánoční pochoutky a různá hudební a divadelní představení. A samozřejmě chybět nebude ani Santa Claus a jeho pomocníci, na rohu staré radnice se bude nacházet Santova dílna. Atmosféru vánočního jarmarku vám přiblíží následující video.

Turku Christmas Market | Day Trip to Turku

Další vánoční trh v Turku najdete 8. prosince 2023 od 11.00 do 17.00 v centru Logomo, které se nachází v bývalé dílně lokomotiv nedaleko nádraží a centra města. Jedná se o stylový jarmark zaměřený především na finské výrobky, které tu bude nabízet více něž 70 značek z celého Finska. Součástí akce bude též hudební program, občerstvení a zábava pro děti.

Zajímavá místa v Turku

Nejstarší finské město se nachází na řece Aura v jihozápadní části země. Bylo založeno již ve 13. století a v dávných dobách bylo politickým hlavním městem Finska a hlavním kulturním centrem země. Dodnes je plné šarmu, umění a kultury, nachází se zde mnoho muzeí, a tak se mu někdy přezdívá „finská Paříž“.

Katedrála v Turku

Gotická katedrála Turun Tuomiokirkko byla vysvěcena v roce 1300 a je nejvýznamnějším evangelickým luteránským kostelem v zemi. Po několika ničivých požárech byla několikrát přestavěna, přičemž největší ztráty utrpěla zvonice. Současná podoba pochází z rekonstrukce po velkém požáru v roce 1827.

Uvnitř můžete obdivovat majestátní obraz Proměnění Krista namalovaný v roce 1836 Fredrikem Westinem a také nádherný strop vyzdobený v romantickém stylu Robertem Wilhelmem Ekmanem.

Katedrála v Turku.
zdroj: religiana.com

Hrad Turku

Hrad Turun linna byl postaven v druhé polovině 13. století. V průběhu své historie prošel četnými přestavbami, aby se přizpůsobil potřebám švédských panovníků, když ovládali i finské území, a přestavbou částí, které byly vybombardovány během druhé světové války. Během staletí byl vojenskou pevností, královskou rezidencí, vězením, správním centrem, a dokonce i skladištěm.

Hledáte další adventní trhy ve Finsku, kde byste načerpali tu pravou zimní atmosféru? Vyrazte do hlavního města. Vše důležité vám prozradíme v článku o vánočních trzích v Helsinkách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.