Jaké budou letos adventní trhy v Lillehammeru? Program a důležité informace na jednom místě

Lillehammer byl dlouho oblíbeným lyžařským střediskem.

Celosvětově proslulým se stal po uspořádání zimních olympijských her v roce 1994.

Přijeďte si zalyžovat a zároveň navštívit vánoční trhy v Lillehammeru.

Prozradíme vám, kdy a kde se konají.

Adventní trhy Lillehammer

Pokud sníte o zasněžené zimní říši divů, Lillehammer je sázkou na jistotu. Jak se slavily Vánoce ve středověku, se dozvíte ve skanzenu Maihaugen, kde se o prvním adventním víkendu koná slavnostní vánoční trh.

Vánoční trhy v Maihaugenu

Kdy a kde se vše uskuteční?

30.11.2024 – 1.12.2024

Sobota 11.00 – 18.00, neděle 11.00 – 17.00

Na co se můžete těšit?

  • historická atmosféra
  • malebné prostředí
  • tradiční pochoutky
  • program pro děti

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Program adventního jarmarku ve skanzenu

Tyto malebné vánoční trhy v Lillehammeru, které se konají v prostředí historického skanzenu s tradičními norskými stavbami, lákají každý rok návštěvníky zejména na svou dobovou vánoční atmosféru v jedinečném prostředí.

Těšit se můžete na svátečně vyzdobené domy z různých období a aktivity pro celou rodinu. Pro děti je připraveno mnoho zábavných aktivit, jako je pečení perníčků, návštěva zvířat ve stodole, různé vánoční dílny, jízda na saních a na ponících.

Trhy v Lillehameru.
zdroj: maihaugen.no

Kromě toho zde najdete široký výběr stánků s norskými řemeslnými a domácími výrobky, místními potravinami a vánočními ozdobami. Jedinečným zážitkem je navštívit tento historický vánoční jarmark za soumraku, když se rozsvítí lucerničky a další světla. Na tyto trhy se platí vstupné.

Zajímavá místa v Lillehammeru

Město Lillehamer, které je známé především jako lyžařské středisko, se nachází v severním cípu jezera Mjøsa přibližně 190 kilometrů od Osla. Toto živé město bylo v roce 1994 vybráno jako dějiště zimních olympijských her.

Pyšní se výjimečnými běžeckými trasami i sjezdovkami, pokud máte odvahu, můžete si vyzkoušet bobovou. Nebo se můžete nechat vyvézt lanovkou na vrchol skokanského můstku Lysegårdsbakkene, odkud je fantastický výhled.

Maihaugen

Místo, kde se lillehammerké adventní trhy konají, je jedním z největších muzeí pod širým nebem v severní Evropě a jedno z největších kulturních center v Norsku.

Skanzen vznikl díky vůli Anderse Sandviga, zubaře, jenž zasvětil celý svůj život realizaci tohoto etnografického projektu. Najdete zde více než 200 tradičních norských staveb, včetně stavkirke, dřevěných kostelů z 13. století.

Skanzen Maihaugens.
zdroj: hafjellresort.no

Norské olympijské muzeum

Toto muzeum, které se nachází v areálu Maihaugenu, je věnováno zejména olympijským hrám, které se konaly v Lillehammeru v roce 1994 a v Oslu v roce 1952. Muzeum interaktivním způsobem oživuje vzpomínky na tyto akce prostřednictvím mnoha zážitků a zajímavostí, od medailí a dalších originálních předmětů přes biatlonový trenažér až po dobové filmy.

Když už budete v Norsku, rozhodně navštivte i slavné vánoční trhy v Trondheimu. Nezklamou vás!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.