Jaké budou letos adventní trhy v Haagu? Program a důležité informace na jednom místě

Mnoho lidí si myslí, že Haag je pouze místem pro obchodníky a politiky.

Ve skutečnosti je to město plné historie a krásné architektury.

Ochutnejte jeho jedinečnou atmosféru v době adventu. 

Vánoční trhy v Haagu okouzlí všechny vaše smysly.

Podívejte se, kdy a kde se konají.

Adventní trhy Haag

Royal Christmas Fair neboli Královský vánoční veletrh v Haagu je jedním z největších adventních trhů v Nizozemsku. Blikající světýlka, vánoční koledy a množství stánků na romantické třídě Lange Voorhout každý rok okouzlí svou atmosférou desetitisíce návštěvníků.

Vánoční trhy na Lange Voorhout

Kdy a kde se vše uskuteční?

5.12.2024 – 23.12.2024

Každý den 12.00 – 21.00

Na co se můžete těšit?

  • romantická atmosféra
  • množství stánků
  • tradiční pochoutky
  • bohatý doprovodný program

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Program haagského adventního jarmarku

Vánoční trhy v Haagu se konají na bulváru Lange Voorhout, který se nachází v historickém centru města. Tato třída, která má tvar písmene L, je lemována historickými budovami a lipami, takže v sobě dokonalým způsobem snoubí kouzlo města i přírody.

Najdete zde více než 100 stánků s teplým zimním oblečením a doplňky, vánočními ozdobami, dárky, svíčkami a mnoha dalšími věcmi. K dispozici je také několik míst, kde můžete ochutnat nejen holandské ale i mezinárodní vánoční pochoutky a nápoje, jako jsou oliebollen, churros, glühwein, horká čokoláda, raclette, německé klobásy, maďarský kürtőskalács a další.

Každý den se návštěvníci mohou těšit na speciální program na pódiích, který zahrnuje hudební a divadelní představení, aktivity pro děti a návštěvu Santa Clause. Jednou z typických součástí haagského vánočního trhu je královský vánoční autobus neboli autentický londýnský dvoupatrový autobus.

Lepší představu o atmosféře vánočních trhů v Haagu si můžete udělat prostřednictvím následujícího videa.

The Hague/Den Haag (Netherlands) - Royal Christmas Fair 2022 (4K)

Zajímavá místa v Haagu

Haag je bezpochyby jedním z nejpůsobivějších míst v Nizozemsku, a to navzdory skutečnosti, že hlavním městem je Amsterdam. Kromě toho je též významným centrem mezinárodní politiky, sídlí zde například Mezinárodní soudní dvůr. Vánoční trhy v Haagu se vyplatí spojit s procházkou po centru města, které je velmi půvabné.

Lange Voorhout

Lange Voorhout je pravděpodobně nejkrásnější třídou v Nizozemsku. Na centrální cestě se pravidelně koná nejen haagský vánoční jarmark, ale také další festivaly a akce. Název „Lange Voorhout“ znamená v překladu „Dlouhý les“, což odráží jeho původní účel jako loveckého revíru pro holandský dvůr ve středověku.

Postupem času se z něj díky blízkosti Binnenhofu stala obytná lokalita pro šlechtice a diplomaty. Kromě toho zde sídlilo a dodnes sídlí mnoho významných kulturních institucí, například Escherovo muzeum či Pulchri Studio, jeden z nejstarších holandských uměleckých spolků.

V neposlední řadě se zde nachází též řada soch a pomníků, které dotvářejí charakter místa. Jednou z významných soch je jezdecká socha krále Viléma II.

Binnenhof v Haagu.
zdroj: denhaag.com

Binnenhof

Binderhof neboli nizozemsky „vnitřní dvůr“ je komplex několika budov, který je od 16. století považován za sídlo politického života v Nizozemsku. Ve 13. století se původně jednalo o bažinatou oblast, kde se hrabě Floris IV. rozhodl vybudovat své opevněné sídlo.

V 16. a 17. století došlo k postupné přeměně budovy na palác, který v průběhu let prošel několika stavebními změnami. Dnes zde sídlí obě komory parlamentu a nachází se zde též kancelář nizozemského premiéra.

Mauritshuis

Mauritshuis je nejvýznamnější muzeum v Haagu a jedno z největších v Nizozemsku. Sídlí v nádherné klasicistní budově, která byla kdysi sídlem hraběte Johana Mauritse, po němž je muzeum pojmenováno.

V tomto muzeu jsou uložena mnohá z nejvýznamnějších děl nizozemského zlatého věku, například obrazy Rembrandta, Rubense, Halse či Vermeera. Celkem zde můžete obdivovat více než 800 obrazů.

Oblíbené a velmi specifické jsou též vánoční trhy ve Valkenburgu. Jejích specifikem je, že se z velké části konají v podzemních jeskyních.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.