Jaké budou letos adventní trhy v Mulhouse? Program a důležité informace na jednom místě

Kde můžete zažít jedinečnou atmosféru, která spojuje tradici umění a textilní historii města? Přesně to vám mohou nabídnout francouzské vánoční trhy. Mulhouse (Mylhúzy) je město, které, každý rok, na náměstí Réunion, pořádá tuto akci, kde si můžete prohlédnout řemeslné výrobky a zakoupit lokální produkty. 

Ochutnejte místní speciality plné autentické alsaské vánoční gastronomie a užijte si kulturní program s hudebními vystoupeními. 

Vánoční trhy v Mulhouse

Mulhouse se o Vánocích promění v pohádkové město plné světel a vůní. Na náměstí Réunion se totiž uskuteční tradiční vánoční trhy, známé pro jejich jedinečnost v podobě okouzlujících dekorací, místních specialit a atrakcí pro malé i velké.

Adventní trhy na Pl. de la Réunion

Kdy a kde se vše uskuteční?

23. 11. – 28. 12. 2024

program zatím není zveřejněn

Na co se můžete těšit? 

  • unikátní textilní výzdobu, která je pro město Mulhouse typická; obdivovat můžete vánoční látky, které jsou inspirované místními tradicemi a trhům dodávají jedinečný vizuální styl, který jinde nenajdete
  • autentickou alsaskou atmosférou, která je plná pohostinnosti a tradic, kdy místní výrobci nabízejí ručně vyráběné ozdoby, řemeslné výrobky a produkty, odrážející ducha alsaského regionu
  • gastronomické zážitky v podobě alsaských specialit, jako jsou perníčky, bretzeli, klobásy, tarte flambée, alsaský cibulový koláč se slaninou, a samozřejmě horké svařené víno
  • kulturní program, který zahrnuje koncerty, divadelní vystoupení a řemeslné dílny, ve kterých si mohou dárečky a malé upomínky vyrobit dospělí i děti
  • atrakce pro děti, jako jsou hry, kolotoče nebo setkání s Mikulášem
  • speciální vánoční výrobky z vánočních látek Mulhouse, které jsou krásným a originálním suvenýrem této nezapomenutelné návštěvy

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Proč navštívit město Mulhouse o Vánocích?

Mulhouse je město v srdci Alsaska, které je známé svou bohatou textilní tradicí, která sahá až do 18. století. Díky rozvoji textilního průmyslu se město stalo jedním z hlavních center výroby barevných látek a tkanin ve Francii. 

Město se proslavilo zejména svými jedinečnými potisky na látky, které byly vyváženy po celém světě. Dnes tato tradice stále žije, a to nejen prostřednictvím Muzea tištěných textilií, ale také v rámci vánočních trhů. Mulhouse je v tomto období každoročně vyzdobeno speciálními vánočními látkami, navrženými k oslavě této slavné textilní minulosti.

Adventní trhy v Mulhouse můžete zažít už teď. Podívejte se, jak to vypadá na jedněch z nejkrásnějších vánočních trhů ve Francii.

Marché de Noël de Mulhouse | Ville de Mulhouse

Navštivte adventní trhy v Mulhouse a objevte jedinečné vánoční kouzlo, které jinde nenajdete. Dotkněte se místní historie a seznamte se s tradicemi. Nezapomeňte si také pochutnat na skvělém jídle a specialitách, které jsou pro region typické.

Okouzlující francouzské vánoční trhy toho nabízejí mnohem víc. Objevte, co všechno můžete zažít na dalších místech ve Francii.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.