Jaké budou letos adventní trhy v Lille? Program a důležité informace na jednom místě

Nevíte, kam se letos vydat na vánoční trhy? Lille je krásné město na severu Francie, které se každoročně promění v magický vánoční ráj, lákající tisíce návštěvníků. 

Můžete se těšit na kouzelnou výzdobu, vánoční speciality a neopakovatelnou atmosféru, kterou si užijí dospělí i děti. 

Vánoční trhy v Lille

Během svátků byste si neměli nechat ujít návštěvu města Lille ve Francii, které se promění v kouzelné místo plné světel, dekorací a vánoční atmosféry. Trhy se konají na náměstí Rihour, kde najdete více než 90 stánků, v nichž můžete zakoupit originální dárky, výrobky místních řemeslníků a nejrůznější tradiční lahůdky a speciality. 

Při obdivování nádherného vánočního stromu se můžete zahřívat svařeným vínem a užívat si kulturní program. Potěšit se můžete také výhledem na město z výšky, a to díky ruskému kolu.

Adventní trhy na Pl. Rihour

Kdy a kde se vše uskuteční?

20. 11. –29. 12. 2024

Po–Čt a Ne 11:00–20:30; Pá–So 11:00–22:00; 24. 12. a 29. 12. 2024 11:00–18:00; 25. 12. uzavřeno

Na co se můžete těšit? 

  • magickou vánoční atmosféru v centru města, plnou světel, dekorací a vůní
  • na více než 90 stánků plných rukodělných výrobků, originálních vánočních dárků a gurmánských specialit
  • gastronomické pochoutky a tradiční vánoční dobroty, jako je svařené víno, francouzské sýry, čokoláda, pralinky, teplé vafle a další speciality severní Francie, které potěší vaše chuťové buňky
  • impozantní vánoční strom a ruské kolo, na náměstí Place du Général-de-Gaulle, které nabízí úchvatný výhled na celé město v záři světel
  • tradiční kolotoče a zábavu pro děti v podobě nejrůznějších dětských atrakcí, včetně setkání s Mikulášem
  • světelná show, bohatý kulturní program a živá vystoupení, která zahrnují koncerty, pouliční umělce a představení s vánoční tématikou
  • vánoční dílny pro dospělé i děti, kde si můžete vytvořit vlastní vánoční ozdoby nebo dárky

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Proč navštívit adventní trhy v Lille?

Adventní trh se koná na náměstí Rihour, které je ideální pro nákupy vánočních dárků a nasávání sváteční atmosféry. Díky historickému vzhledu města získávají trhy neopakovatelného ducha, kterého můžete zažít jen na tomto místě. 

Výhodou umístění trhů je, že je Lille snadno dostupné z okolních zemí, protože se nachází blízko hranic s Belgií a pyšní se vynikajícími vlakovými spoji s Paříží a Londýnem.

Jak probíhají adventní trhy v Lille, si můžete prohlédnout níže ve videu. 

Lille : ouverture du marché de Noël

Po cestě do Francie můžete navštívit také Anglii a užít si okouzlující vánoční trhy v Londýně, které se pyšní neodolatelnou vánoční atmosférou.

Nenechte si ujít tyto kouzelné vánoční trhy. Lille je město, které je pořádá každoročně a dává si skutečně záležet na tom, aby z nich lidé odcházeli spokojení a nabití pozitivní energií. Zároveň je snahou překvapit návštěvníky zajímavým kulturním programem a navodit v nich tu pravou vánoční atmosféru, která baví nejen dospělé, ale i děti.

Ve Francii najdete spoustu dalších trhů, které můžete navštívit. Vyberte si mezi kouzelnými francouzskými vánočními trhy ten, který je pro vás nejdostupnější a nabízí program, který oceníte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.