Vyzkoušejte naše recepty na sladké košíčky z tyčinky Margot. Chutnají fantasticky!

Už jste vyzkoušeli si upéct tuto delikatesu?

Naše recepty na košíčky Margot už na vás čekají.

Pojďte se s námi do nich pustit!

Jsou jednoduché a naprosto neodolatelné.

A nezapomeňte vyzkoušet i náš malý tip, který nejdete na konci článku.

Košíčky Margot s kokosem a malinovým džemem

Tyto košíčky s kokosovou a malinovou marmeládou a tyčinkou Margot si zamilujete nejen vy, ale každý komu tuto dobrotu naservírujete. Stejně jako tyto rohlíčky s kokosem!

Co budeme potřebovat

  • 2 vejce
  • 115 g cukru
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 180 g neslazeného, strouhaného kokosu
  • malinový džem
  • 1 tyčinka Margot
  • listové těsto

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Rozválejte těsto na pomoučené ploše.
  • Z těsta vykrájejte 24 koleček, které umístíte do formičky na košíčky nebo do muffinové formy.
  • Rozklepněte vejce. Poté přidejte cukr, rozpuštěné máslo, vanilku a kokos.
  • Přidejte nastrouhanou tyčinku Margot a promíchejte.
  • Na dno každého košíčku přidejte trochu malinového džemu.
  • Naplňte košíčky asi do 3/4 kokosovou náplní.
  • Pečte asi 20 až 25 minut, dokud není vrch lehce dozlatova.
Košíčky naplněné krémovou náplní s kokosem a posypané opečeným kokosem.
Zdroj: kneadsomesweets.com

Čokoládové košíčky s Margot

Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potřebuje pouze 7 ingrediencí. Chuť je tak krémová a lahodná, že si nikdo neuvědomí, že tato dobrota je bezlepková a veganská.

Co budeme potřebovat

  • 140 g celých mandlí
  • 90 g mandlové mouky
  • 2 lžíce čistého javorového sirupu
  • 40 g kokosového oleje (rozpuštěného)

Na náplň a polevu

  • 240 g hořkosladké čokolády (nahrubo nasekané)
  • 100 g tyčinky Margot (nastrouhané)
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 400 ml kokosového mléka
  • hrst neslazeného kokosu, mandle, špetka mořské soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 °C.
  • V mixéru smíchejte mandle a mandlovou mouku, dokud nejsou mandle nasekané nahrubo.
  • Přidejte javorový sirup a rozpuštěný kokosový olej.
  • Mixujte, dokud se směs nespojí.
  • Těsto vmačkejte do formiček na košíčky.
  • Pečte 10–12 minut do světle zlatavé barvy.
  • Při připravování náplně nechte mírně vychladnout.
  • Do střední mísy přidejte nasekanou čokoládu a nastrouhanou tyčinku.
  • Navrch přidejte javorový sirup.
  • V malém hrnci na střední teplotu přiveďte k varu kokosové mléko.
  • Jakmile se vaří, přidejte čokoládovou směs.
  • Míchejte, dokud se úplně nespojí a nebude hladká.
  • Nalijte náplň do korpusů na košíčky.
  • Navrch dejte strouhaný kokos, plátky mandlí a mořskou sůl.
  • Volně zakryjte a dejte do lednice na 3-4 hodiny.
  • Po úplném ztuhnutí podávejte.

K Vánocům kokos neodmyslitelně patří, stejně jako sváteční výzdoba! Ty nejkrásnější vánoční vesničky najdete u nás v recenzi! Vylaďte si váš domov do posledního detailu.

Křehké košíčky s náplní z čokolády a kokosu.
Zdroj: flickr.com

Tartaletky s margotkovým pudinkem

Pokud hledáte něco rychlejšího na přípravu, potom vyzkoušejte tyto jednoduché recepty na kuličky z kokosu, chutnají jako pravé Rafaelo.

Co budeme potřebovat

  • 115 g strouhaného kokosu
  • 2 velká vejce
  • 100 g krystalového cukru
  • 100 g nastrouhané tyčinky Margot
  • 240 ml plnotučného mléka
  • 75 g husté smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžičky muškátového oříšku
  • listové těsto

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Na pomoučeném povrchu rozválejte těsto do kruhu a vykrájejte několik koleček, které budete vkládat do formiček na košíčky nebo do formy na muffiny.
  • Lehce košíčky potřete máslem, zakryjte alobalem, naplňte sušenými fazolemi a pečte 30 minut.
  • Opatrně odstraňte fólii a závaží a pokračujte v pečení, dalších 5–10 minut.
  • Snižte teplotu v troubě na 165 °C a rozložte strouhaný kokos na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte za častého míchání, aby se nepřipálil, 5–10 minut, dokud nebude kokos světle zlatohnědý.
  • Vyndejte a zvyšte teplotu trouby zpět na 180 °C.
  • Ve střední misce šlehejte vejce a cukr, dokud se nespojí.
  • Poté vmíchejte mléko, smetanu, vanilkový extrakt, sůl, nastrouhanou tyčinku a muškátový oříšek.
  • Nakonec vmíchejte opečené kokosové lupínky.
  • Náplň přidejte do korpusů a pečte 40–50 minut.
  • Košíčky s Margot nechte vychladnout při pokojové teplotě po dobu 1 hodiny, poté dejte do lednice, aby cukroví ztuhlo.
vypečený košíček plný lahodné náplně z kokosu a tyčinky.
Zdroj: thehappyfoodie.co.uk

Tip jak košíčky s tyčinkou Margot vyšperkovat

Chcete udělat vánoční cukroví o něco lepší a zajímavější? Přidejte do receptu na košíčky Margot trochu citrónové nebo pomerančové kůry!

Přidáním trochy této přísady dodá vašemu cukroví osvěžující a aromatickou chuť. Stačí jemně nastrouhat kůru z citrónu nebo pomeranče a přidat ji do náplně.

Příjemná vůně a chuť citrusové kůry se skvěle doplní s tradičními vánočními kořením.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.