5 neodolatelných receptů na rohlíčky s tvarohem, které se vám budou v ústech jen rozplývat

Tvarohové mohou být nejen buchty.

Přesvědčte se o tom s našimi recepty na tvarohové rohlíčky.

Jsou jemné, křehké a nadýchané.

Tvaroh můžete přidat do těsta nebo z něj vytvořit tradiční náplň.

Skvěle chutnají ke kávě, čaji nebo jen tak.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, nebudete litovat.

Tvarohové rohlíčky s povidly


Jemné sladké pečivo, které se skvěle hodí k snídani i svačině. Kromě povidel je můžete snadno naplnit mákem, jablky či ořechy.

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 125 g tvarohu
  • 100 g másla
  • 100 g švestkových povidel
  • 75 cukru
  • 50 ml vlažného mléka
  • 2 vejce + 1 žloutek
  • 25 g čerstvého droždí
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • perlový cukr na ozdobu

Postup:

  1. Do mísy nasypte mouku a vanilkový cukr.
  2. Přidejte nakrájené a změklé máslo, jedno vejce a žloutek navíc, cukr a špetku soli.
  3. Začněte hníst a postupně přidávejte droždí rozpuštěné ve vlažném mléce a tvaroh.
  4. Těsto důkladně promíchejte a propracujte.
  5. Následně nechte těsto kynout v zakryté míse, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  6. Po vykynutí těsto rozdělte na dvě stejné části.
  7. Každou část rozválejte tak, abyste vytvořili kruh o průměru asi 40 cm.
  8. Kruh rozdělte na 12 stejných trojúhelníků a potřete je švestkovými povidly.
  9. Trojúhelníky srolujte.
  10. Rohlíčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypejte perlovým cukrem.
  11. Nechte tvarohové rohlíčky ještě 45 minut kynout.
  12. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 10 minut.
Rohlíčky z tvarohu a šálek kávy.
zdroj: myitalian.recipe

Tvaroh můžete použít jako ingredienci nejen do rohlíčků, ale také rozmanitých druhů tvarohového cukroví.

Lahodné rohlíčky z tvarohového těsta

Nebojte se experimentovat, tvaroh v tomto receptu můžete nahradit jogurtem a pomerančovou kůru kůrou citronovou nebo mandarinkovou.

Ingredience:

  • 2 šálky + 3 PL hladké mouky
  • 1/4 šálku tvarohu
  • 1/4 šálku cukru
  • 1 vejce
  • 3 PL vlažného mléka
  • 1 a 1/2 PL slunečnicového oleje
  • 1 čajová lžička sušeného droždí
  • kůra z poloviny pomeranče
  • 1/4 čajové lžičky soli  

Na potření

  • 1 vejce
  • 1 PL mléka
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Do misky dejte vlažné mléko a droždí, nechte 5 minut odstát a promíchejte.
  2. V jiné míse promíchejte prosátou mouku, sůl a pomerančovou kůru.
  3. Uprostřed udělejte důlek a přidejte vejce, tvaroh, olej, cukr a směs droždí.
  4. Důkladně pro míchejte a prohněťte, dokud není těsto hladké a kompaktní.
  5. Z těsta vytvarujte kouli, vložte do mísy a překryjte potravinovou fólií a utěrkou.
  6. Nechte kynout přibližně 2 hodiny nebo do zdvojnásobení objemu.
  7. Vykynuté těsto rozválejte do kruhu a nakrájejte na 8 víceméně stejných trojúhelníků.
  8. Ve spodní části trojúhelníku udělejte zářez, konce jemně stáhněte trochu od sebe a srolujte.
  9. Tvarohové rohlíčky odložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě přibližně hodinu kynout překryté utěrkou.
  10. V mezidobě v misce rozšlehejte vejce a lžíci mléka, dokud se dobře nespojí.
  11. Předehřejte troubu na 180 °C.
  12. Rohlíčky před vložením do trouby potřete vajíčkem a pečte asi 15-20 minut.

Tvarohové rohlíčky nechte mírně vychladnout a následně je můžete posypat moučkovým cukrem.

Talířek s rohlíčkem z tvarohového těsta.
zdroj: nitalianinmykitchen.com

Máte pro rohlíčky slabost? Inspirujte se našimi recepty na svatomartinské rohlíčky.


Křehké rohlíčky s tvarohem

Tyto tvarohové croissanty bez másla se snadno připravují, jsou nadýchané a chutné. Skvěle se hodí k naplnění lahodným džemem nebo krémem.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 15 g čerstvého droždí
  • kůra z jednoho citronu
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Do velké mísy nasypejte obě prosáté mouky.
  2. Promíchejte a vytvořte důlek, do kterého přidejte vejce, olej, tvaroh, citronovou kůru, vanilkový extrakt a cukr.
  3. Mléko mírně ohřejte a rozpusťte v něm kvasnice.
  4. Směs nalijte do mísy s ostatními přísadami.
  5. Důkladně promíchejte a začněte ruka hníst.
  6. Hněťte, dokud nezískáte měkké a kompaktní těsto.
  7. Jakmile je těsto hotové, vložte ho do mísy s lehce pomoučeným dnem, přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí objem, přibližně dvě hodiny.
  8. Následně těsto rozdělte na dva díly, z každého dílu vyválejte kruh.
  9. Kruh nožem rozdělte na 8 trojúhelníčků, které srolujte od základny ke špičce, čímž získáte klasický tvar rohlíčku.
  10. Pečivo odkládejte na plech s pečicím papírem, kde ho nechte ještě hodinu kynout.
  11.  Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25-20 minut.
  12. Po upečení nechte tvarohové rohlíčky dobře vychladnout a posypte je moučkovým cukrem.
Rohlíčky s tvarohem posypané moučkovým cukrem.
zdroj: tuttofabrodoincucina.it

Nadýchané croissanty z tvarohu

Když se řekne croissant, vybaví se nám především ty máslové. Připravit je ale můžete i s pomocí tvarohu. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!  

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g tvarohu
  • 130 g cukru
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 15 g medu
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 vejce
  • 1/2 vanilkového lusku
  • kůra z 1 citronu
  • 1/2 čajové lžičky soli

Na potření

  • 1 vejce
  • 1 PL mléka

Postup:

  1. V míse kuchyňského robota smíchejte obě mouky, cukr, droždí a vejce.
  2. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, vanilková semínka a med.
  3. Důkladně robotem vymíchejte dohladka.
  4. Teprve poté přidejte olej a sůl.
  5. Následně hněťte asi 10 minut, výsledkem bude hladké a pružné těsto.
  6. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte kynout asi 2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  7. Po uplynutí této doby těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a pomocí válečku ho rozválejte na obdélník o tloušťce 5 mm.
  8. Obdélník podélně rozřízněte na polovinu a z každé části vykrájejte 10 trojúhelníků.
  9. Následně trojúhelníky srolujte do podoby rohlíčku.
  10. Croissanty položte na plechy vyložené pečicím papírem a nechte je 30-40 minut kynout přikryté utěrkou.
  11. Poté je potřete rozšlehaným vejcem, do kterého jste přidali mléko.
  12. Pečte v troubě přehřáté na 180 °C přibližně 15-18 minut.
Tvarohové croissanty s marmeládou.
zdroj: cucchiaio.it

Recepty na tvarohové rohlíčky můžete následně oživit tím, že pečivo naplníte rozmanitými krémy. Načerpejte inspiraci z našich receptů na náplně nejen do cukroví.

Kynuté rohlíčky s tvarohovou náplní

Tvarohovou náplň můžete použít nejen do buchet, ale také do rohlíčků. Je to velmi snadné!

Ingredience:

  • 4 šálky hladké mouky
  • 1/2 šálku teplé vody
  • 1/2 šálku másla + na potření
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku mléka
  • 2 vejce
  • 1 PL sušeného droždí
  • 1/2 čajové lžičky soli

Tvarohová náplň

  • 250 g tvarohu
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 čajové lžičky skořice

Postup:

  1. Droždí rozpusťte ve vodě a dejte stranou.
  2. V mixéru smíchejte rozpuštěné máslo, cukr a sůl.
  3. Rozšlehejte vejce a přidejte je do máslové směsi.
  4. Vmíchejte mléko a směs droždí.
  5. Přidejte mouku a vypracujte v těsto.
  6. Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do mísy.
  7. Nechte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  8. V mezidobě si připravte tvarohovou náplň.
  9. V míse jednoduše důkladně smíchejte tvaroh, cukr, vejce, vanilkový cukr a skořici.
  10. Vykynuté těsto rozdělte na čtyři stejně velké části.
  11. Každou část rozválejte do kruhu a ten nakrájejte na trojúhelníky.
  12. Na konec každého trojúhelníku dejte lžíci tvarohové náplně a srolujte směrem ke špičce.
  13. Položte na plech na pečení a nechte ještě přibližně 20 minut kynout.
  14. Před vložením do trouby rohlíčky potřete rozpuštěným máslem.
  15. Pečte v troubě předehřáté na 170°C dozlatova, přibližně 10 minut.
Rohlíčky plněné náplní z tvarohu.
zdroj: cookingwithcarlee.com

Několik pravidel pro přípravu tvarohových rohlíčků

Pokud chcete, abyste s výsledkem vašeho pečení byli spokojeni, vyplatí se vám dodržet několik následujících pravidel. Recepty na tvarohové rohlíčky mohou být velmi rozmanité, ale většinu těchto zásad je možné aplikovat vždy.

  • Jaký tvaroh použít? Obecně platí, že byste se měli vyhnout odtučněným variantám tvarohu. Pokud tvaroh přidáváte do těsta, bude se vám lépe pracovat s tím jemnějším ve vaničce, naopak do náplně se doporučuje klasický tvaroh v kostce.

  • Mouku používejte buď hladkou, nebo hladkou a polohrubou dohromady. Tvarohové rohlíčky pouze z hladké mouky budou o něco jemnější.

  • Cukr používejte jemný krupicový.

  • Jak mouku, tak cukr a případně i další sypké ingredience před použitím prosejte.

  • Používejte pravé máslo, nikoli jeho náhražky, vhodné je máslo pře použitím rozpustit.

  • Kynuté těsto je nutné důkladně vypracovat ručně či za pomoci kuchyňského robota.

  • Nebojte se přidat do těsta špetku soli, dodá mu lepší chuť. Jen dejte pozor, aby se sůl nedostala do kvásku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.